Olvasnivaló

Minden nő örök aggodalma: Vajon miért nem válaszol az üzenetemre?

A mai világban szinte elképzelhetetlen az élet, közösségi média és mobiltelefon nélkül. Az emberek korábban leveleztek, és olykor több napot, vagy éppen több hetet is várni kellett a válaszra. A mai technológia azonban megkönnyítette a kommunikációt, ám valóban így van ez? Olykor még a csodatelefon sem elég ahhoz, hogy a kiszemelt férfi azonnal visszaírjon az üzenetre.

Így van, Drága Hölgyeim?

Valószínűleg jól ismeritek azt a helyzetet, amikor idegesen nézegetitek a telefont, hogy vajon mikor ír már a kedves. Hány képzeletbeli forgatókönyvet gyártottatok vajon, hogy mégis miért nem hív, miért nem ad életjelet magáról? Noha a randevú csodálatos volt, most mégis borús gondolatok gyötörnek benneteket, igaz, Drága Hölgyeim? Persze előfordulhat, hogy a kiszemelt férfi mégsem érdeklődik irántatok eléggé, de nem túl korai még a pánik?

Ha hiszitek, ha nem, sokat gondolunk a partnerünkre napjában többször is, ám ezt nem mindig fejezzük ki írásban. Vannak férfitársaim, akik imádnak üzeneteket írni és szívesen flörtölnek telefonon, míg másoknak ez a helyzet kifejezetten kényelmetlen, és hamar letudják a beszélgetést. Fontos, hogy ne vonjatok le túl hamar téves következtetést, és azt is vegyétek figyelembe, Drága Hölgyeim, hogy a férfi és a női nem bizony ebben is eltér. Az alábbiakat olvasva ti is jobban megérthetitek, hogy éppen miért is nem ír azonnal a kiszemelt férfi.

1. Nagyon elfoglalt

Ez az ok meglehetősen prózai és nincs is értelme ilyenkor mögöttes problémákon agyalni. Ne elemezzétek túl a dolgot, nagyon is világos ez a helyzet. Mi ugyanis egyszerre csupán egy dologra tudunk összpontosítani, nem tudunk több témára párhuzamosan ugyanúgy odafigyelni, mint ti. Ha tehát egy konferencián van a kedves, vagy éppen sokat dolgozik, akkor nem fog veletek üzenetben cseverészni, mert nincs rá ideje. Persze, az is lehet, hogy éppen edzőteremben vagy a barátaival van, egy a lényeg, ha valami másra koncentrál, akkor nem fog üzenetet írni.

2. Nem tudja, mit írjon

Ahogy már említésre került, nem mindenki képes kifejezni magát írásban. Nem minden férfitársam nagymestere az írásban történő flörtölésnek, hiszen nem lehet mindenki a szavak embere. Sokunk nem szereti a véget nem érő üzenetváltásokat. Nagyrészt akkor írunk, amikor valóban közölni szeretnénk valamit, aminek tényleg információ tartalma van. Ha ilyesmiről nincs szó, akkor könnyen lehet, hogy hiába írtatok, Drága Hölgyeim, de nem tudnunk mit felelni. Ha eltelik némi idő és nem ír a kedves, ugyanakkor hívni pedig hív, akkor nincs ok aggodalomra, kedvel titeket, csupán nem tudja, mit is írjon, vagy egyszerűbbnek tartja a lényeges dolgokat szóban megbeszélni.

Úgy gondolja, az adott üzenetre nem szükséges válaszolni

Bár ez meglepően hangzik a számotokra, sokszor nem válaszolunk azokra az üzenetekre, amelyek egyébként is kerek egészek, hiszen úgy érezzük, nincs mit megválaszolnunk. Egy nő mindig válaszol, és minden percben kifejezi az érzéseit. Mi azonban nem fogunk a semmiből megjegyzéseket tenni vagy hangulatjeleket küldözgetni. Csak akkor tudunk válaszolni az üzenetre, ha annak valódi információtartalma van és feltettetek benne néhány kérdést. Az is megeshet, hogy az adott problémát nem SMS-ben fogjuk megvitatni.

4. Nem szereti a szöveges üzeneteket

Noha ez furcsának tűnhet most számotokra, de meg kell értenetek, hogy vannak olyan férfiak, akik nem igazán kedvelik ezt a kommunikációs formát. Noha korábban lehet írt nektek szöveges üzenetet, de többnyire nem így szereti lereagálni a dolgokat. Sok férfitársam úgy véli, hogy az írott szó sokszor félreérthető, hiszen nem láthatjátok a partnere érzelmeit, és így könnyen alakulhat ki konfliktus. Ha tehát többször hív benneteket, mint ír, akkor nem egy írogató típus, nincs ok aggodalomra.

loading...