OlvasnivalóReinkarnáció

Hogy befolyásolhatja az előző életeid karmája a jelenlegi életedet?

A karma cselekvést jelent szanszkrit nyelven, amelyet a hinduk használtak rituáléikhoz és szent szövegeik írásához. A vallás azonban mélyebb jelentést adott a karmának. Ez a jelentés többek között azt is magában foglalja, milyen következményekkel járhat egy adott cselekedet.

Sokan büntetésként tekintenek a karmára. De valójában, ha jobban megvizsgáljuk a jelentését, rájövünk, hogy szó sincs büntetésről. Éppen ellenkezőleg, a karma olyan, mint az élet tanulsága, amelyet közvetlen tapasztalat útján szerezhetünk meg.

A karma a spiritualitásban

Amikor spirituális értelemben karmáról beszélünk, mindazokra a tapasztalatokra gondolunk, amelyeket ebben az életünkben tett cselekedeteink, valamint a korábbi életünk tapasztalatai alapján gyűjtöttünk.

Előző életeinknek köszönhetően mindannyiunk életében van valamilyen múltbéli karma, és éppen ez az, amiért szükség van a reinkarnációra. Azért születünk újjá, hogy bölcsebbek legyünk, tanuljunk és megoldjuk azt, amit az előző életben nem sikerült.

Karmikus betegségek

A karmikus betegségek olyan hatások, amik a testünkben érzelmi, fizikai és mentális úton is jelentkezhetnek, mint az ezt megelőző életekben elkövetett cselekedetek következményei. Lássuk, mit jelent ez más, hagyományos betegségekhez viszonyítva.

A betegségeket általában valamilyen vírus, baktérium, vagy más külső tényező okozza. Karmikus szempontból viszont a betegség belülről fakad, és tudatalatti szinten is jelentkezhet. Tegyük fel, hogy előző életedben szegény voltál. A karmád miatt, még akkor is, ha most gazdag vagy, egy kicsit fukar leszel.

Ez azért van, mert tudod, hogy akár egy rossz lépés is visszajuttathat téged és a családodat a korábbi szegénységbe. Bár ez a hatás nem káros rád nézve, a karmikus betegségek lehetnek pozitívak és negatívak egyaránt.

Negatív karmikus betegségek

Ha a múltban sok negatív tapasztalatban volt részed, sok negatív karmát gyűjtesz össze. Ez végül akadályozhatja a spirituális fejlődésedet, nem látod meg az isteni fényt, és nem tudsz segíteni magadon.

A negatív karma általában akkor gyűlik fel, ha a múltban negatív interakciókba keveredtél bizonyos emberekkel. Az emberi tényező mindig fontos a negatív karma szempontjából. Például, ha múltbeli életében túlzott bűntudat terhelt, hajlamos lehetsz folyamatosan bocsánatot kérni és minden ok nélkül sírva fakadni.

Ez azért van, mert a bűntudat beépült a tudatalattidba. Hasonlóképpen, ha korábban csalás vagy bántalmazás áldozata voltál, valószínűleg nagyon jól el tudod rejteni az érzéseidet. Ez depresszióhoz és pánikrohamhoz, sőt akár rosszindulatú daganathoz is vezethet.

Önkéntelen karmikus betegségek

Néha bizonyos karmikus betegségek azért érintenek bennünket, mert előző életünkben passzívak voltunk bizonyos cselekedetekben. Amikor valami ilyesmi történik, testünk végül önmagának árt. Ezt gyakran kiválthatja valamilyen múltbeli baleset vagy trauma.

A passzív megfigyelések rövidlátáshoz vezethetnek későbbi életünkben. Rövidlátás jelentkezhet például akkor, ha láttunk valamilyen gonosz dolgot megtörténni, és nem tettünk ellene semmit. Ez azért van, mert amikor látunk valami rossz dolgot megtörténni, és nem teszünk ellene semmit, a szemünk sok negatív rezgést gyűjt össze. Az igazságtalanság karmája pedig még a következő életedben is kísérni fog.

A karmikus betegségek az életed bármelyik szakaszában érinthetnek, és negatív hatással lehetnek rád. De ennek oka lehet akár valamilyen rossz szokás vagy nem megfelelő életmód is. Ezért, ha karmikus betegségre gyanakszol, jobb, ha spirituális útmutatást kérsz, mielőtt találgatásokba merülnél.

loading...