Olvasnivaló

Energiavámpír – Ki szívja le az energiádat?

Kik is korunk „vámpírjai”, akik nem vért szívnak, hanem energiát?

Mindenhol ott vannak. Lehet egy idegesítő szomszéd, egy rád akaszkodó ismerős, akinek te vagy a lelki szemetese.

Ismerd fel, és kerüld el őket!

Honnan ismerheted fel az energiavámpírokat?

  1. Közel jön, és soká marad. Látszólag szívélyes, de valójában inkább csak sirámaival önt nyakon. Ha van ember, akinek nagy sóhaj kíséretében, harmadikra (sem mindig)  veszed fel a telefont, akkor az ő. Tudod mit? Nem baj, ha megsértődik!
  2. Különböző indokokkal folyamatosan keresik azok társaságát, akik időt és energiát áldoznak rájuk. Amikor az illető már nem ad többet magából – vagyis végleg megszakítja a játszmát -, akkor természetesen hálátlannak, vagy akár még rosszabbnak bélyegzik őt.
  3. Tevékenységük egyáltalán nem tudatos. Fogalmuk nincs, hogy mit csinálnak! Egyszerűen szükségük van az élethez az energiára és nem tudnak más csatornából hozzájutni. Ha elmeállapotuk rendben van (ez néha nincs így!), akkor taníthatók arra, hogy megtalálják az Univerzum energia forrásait. A tanítást azonban mindenképp maguknak kell kérniük – ha tudatosítod bennük, amit művelnek és beleavatkozol, akkor az egész fordítva sülhet el!
  4. Akkor is fárasztanak, ha nem beszélnek egyébként kellemetlen vagy problematikus dolgokról. (Például társaságukban ólmos fáradtság lesz úrrá rajtunk, anélkül, hogy túlságosan figyelnénk, vagy belevonódnánk a társalgásba.)
  5. Igen gyakori, hogy beteg emberről van szó, akinek valamilyen pszichés és/vagy szervi baja van, és a szervezet energetikai minimumát így próbálja fenntartani,  hogy másoktól energiát von el. (Amikor a beteg ember másokat egyértelműen feleslegesen ugráltat, például mindig ennek a jele!)
  6. Folyton utána mennek annak az embernek, akiktől egyszer nagy dózisú figyelmet, vagyis energiát kaptak. Ők a „levakarhatatlanok”, akik nem értenek a diszkrét utalásból. Mondd meg neki konkrétan, hogy menjen el!
  7. Az érzelmi zsarolásból rengeteg energia származik, tehát ha valaki érzelmi zsarolást él át, attól energiát von el a zsarolója. (Erről szól a nóta: „Hogyan tudnék élni nélküled?” – jelentem: Remekül! Csak meg kéne próbálni! Ám az energiavámpír gyakran képtelen egyedül lenni!)
  8. A veszekedés kezdeményezője is energiát akar kapni a másiktól. Ha tehát rendszeresen éljük át, hogy valaki főleg ok nélkül veszekedést kezdeményez velünk, akkor szintén egy energiatolvajjal állunk szemben.

Hogyan védekezz?

A legegyszerűbb, ha kezünket és lábunkat keresztbe téve rövidre zárjuk saját energia „áramköreinket”.

Irányítsuk a beszélgetéseket:

Figyeljük meg, hogyan tudnánk irányítani a beszélgetéseket, és hogyan tudnánk érdemben hozzászólni.

Kerüljük a pletykálkodást:

Szálljunk ki a beszélgetésből, ha a többiek másokról kezdenek pletykálkodni.

Legyünk őszinték és becsületesek:

Beszéljünk a saját nevünkben, ha más a véleményünk, vagy mondjuk azt, hogy:

– Ehhez nem szeretnék semmit sem hozzáfűzni…

– Erről nincsenek információim…

– Most nincs időm…

– Ezt pontosan hogy gondolja?

– Tényleg mindig úgy volt, hogy…

Keressünk pozitív környezetet:

Tudatosan olyan emberekkel vegyük magunkat körül, akik jót tesznek nekünk, akik értékelik, ha kapnak valamit, és tudják magukat fegyelmezni.

Üdvözlettel:

Bellatrix

loading...