A Hold

Advent Újholdja: érdemes újítanod

December 14-én, hétfőn, pontosan 10 nappal Szenteste előtt a Nap és a Hold a Nyilas jelében áll együtt. Ez az újhold a közelgő Karácsony szellemében telik már.

Nyilas a hit, a filozófia, a magasabb szellemiség jele. Ekkor sokkal inkább az elvont témák izgatnak téged, semmint a hétköznapi kérdések.

A karácsony szólhat az ajándékokról, a finom falatokról és a szép díszekről. De szólhat a meghittségről és a szeretetről. Ezen a napon átérezheted, hogy a karácsonyt nem véletlenül nevezik a szeretet ünnepének. Persze rajtad múlik, hogy a külsőségekre vagy a belső értékekre koncentrálsz.

Újhold napján érdemes újítanod.

Bevezethetsz új szokásokat. Pl. még nem késő adventi naptárat készítened. Vicces ötletekkel derűsebbé teheted: régi zoknikból, vagy színes szalagokkal átkötött befőttes üvegekből, stb. Engedd el a fantáziádat, vagy keress ötleteket a neten!
Ha Nyilas szülött vagy, akkor ma, a születésnapod közelében tanácsos megállnod egy pillanatra, és átgondolnod, hogy miben szeretnél megújulni. Az újhold segítségével nincs lehetetlen, bármi újról legyen szó. Most érezheted a legerősebben, hogy az újhold milyen jótékony.
Amennyiben a Kos, vagy az Oroszlán jelében születtél, te is élvezheted az újhold áldásos hatását.

Az újhold egész pontosan hétfőn 17:19-kor lesz. De már az előző nap érezhetővé válik.

Ezért hétfőn este érdemes halványzöld, vagy fehér gyertyát gyújtanod, és kívánnod valami újat. Mindegy, hogy milyen jelben születtél.

Áldás

loading...