A Hold

Telihold a Mérleg jegyében – most igazán óvatosnak kell lenned

Célegyenesben a Húsvét. A mai telihold ingerlékennyé tehet téged és a környezetedet is. Jó lenne vita nélkül megúszni a hetet.

A telihold nem kényszerít senkit vitára. Csupán hajlamosít. Óriási a különbség.

Telihold és részleges holdfogyatkozás is van a Mérleg jegyében hétfőn reggel. Teliholdkor vallási hovatartozástól függetlenül hatásosan meditálhatsz. Ne mulaszd el ezt a remek lehetőséget!

A Nap és a Hold szembenállását nevezzük teliholdnak. Az akaratosság  feszül neki az engedékenységnek. A telihold mindig felfokozza az ellentéteket, és hangsúlyozza azt, amiben nem értesz egyet másokkal, illetve a másikkal. Ilyenkor sokkal könnyebb összeveszned és/vagy szakítanod.

Akarva, akaratlanul választanod kell, hogy érvényesíted-e az akaratodat vagy engedékeny leszel. Valójában nem is ez okozza a fejtörést, hanem az, hogy neheztelni kezdesz arra, aki nem ért egyet veled. Amint ennek tudatában vagy, nevetségessé válik az egész. Ám a telihold megnehezíti, hogy ezt józanul ítéld meg.

A Telihold energiája leginkább az elengedést, valaminek a kivezetését, lezárását igényli tőlünk, úgy is megfogalmazhatjuk, hogy vegyük el az energiáinkat a nem működő, lezárásra érett dolgoktól, és irányítsuk figyelmünket az értékes és működő képes elképzeléseinkre.

A Mérleg jegy minden esetben a társas kapcsolatokról, a harmóniáról és a biztonságra való törekvésről szól. Elgondolkodhatunk, mit szeretnénk kapcsolatainkban, egyedül szeretnénk-e menedzselni a dolgainkat, menni előre, és nem foglalkozni senkivel, vagy háttérbe tudjuk-e szorítani az egyéni késztetéseinket, feláldozni magunkat a másikért, lemondani az önös érdekekről és teljes diplomáciával és együttműködéssel élni az életünket a partnerrel.

Az időszak tökéletes, hogy megvizsgáljuk kapcsolatainkat a saját szemszögünkből – és a másik fél szemszögéből is. Teliholdkor hajlamosak vagyunk feszültebbek lenni, így ne hozzunk elhamarkodott döntéseket. Érzelmeink összekuszálódhatnak, lehetnek negatív gondolataink, így ne hagyjuk, hogy ezek eluralkodjanak rajtunk. Törekedjünk a harmóniára, és arra, hogy megtaláljuk egyensúlyt a megfelelési kényszerünkben, erre tökéletesen alkalmas ez az időszak.

Vigyáznod kell az utakon, mert teliholdkor több a baleset, a kapcsolataidban pedig a vita. Szerencsére a telihold gyorsan elmúlik. Kérdés, hogy mit hagy maga után.
Ez a telihold akkor érint érzékenyen, ha Kos vagy Mérleg-szülött vagy. De ha a Rák, vagy a Bak jegyében születtél, akkor is vigyázz!
Természetesen nem árt az óvatosság, ha bármely más jegy szülöttje vagy.

Telihold után 2 hétig fogy a Hold, ami a legjobb méregtelenítésre, fogyókúrára, selejtezésre, rossz szokásoktól való megszabadulásra. Szóval húsvét után belevághatsz!

 

loading...