A Hold

Oroszlán Telihold: minőségi változást hozhat

Az év első Teliholdja az Oroszlán jegyében tetőzik, január 25-én 18 óra 54 perckor.

Legfontosabb kérdés most: mi az, amire valóban szükségünk van, és mi az, amihez  megszokásból ragaszkodunk, vagy abban látjuk az értékünket, az erőnket, pedig már nem okoz számunkra örömöt.

Hatalmas energiák mozdulnak meg, megmutatva ezzel a mi feladatunkat is.

A problémák a kapcsolatokban is megmutatkozhatnak,  lesznek kapcsolatok, amik megszűnnek, elérkeznek a lezárásokhoz, de az életképesek viszont újjáéledhetnek, átalakulhatnak. Mondhatni sorsikus események történnek. Most képesek leszünk lelkünk mélységeibe nézni és meglátni mindazt a lelki sérülést, sértettséget, nélkülözöttséget, ami elszívta az erőnket, de most változtathatunk ezen, kapunk erőt hozzá, kellemetlen formában pedig a nyomást, váratlan eseményeket, hogy elengedjük a régi sérelmeket és végre tovább lépjünk. Ahhoz, hogy biztos alapokra tudjunk egy új dolgot, egy boldogabb jövőt felépíteni, a múlt lezárása szükséges, ami persze soha nem lehet fájdalommentes.  A konfliktusok is erősödnek, de a Telihold sok segítő energiával érkezik, hogy belevágjunk a változásokba, elengedésbe és lezárásokba.

Ha hiszünk a jóban, akkor váratlan megoldásokat vonzhatunk be, még a legnehezebb helyzetekben is.

Azonban arra ügyelni kell, hogy egyfelől türelmetlenebbek lehetünk, másfelől idegesebbek is, ha mindent egyszerre szeretnénk megoldani. Koncentráljunk a hosszú távú terveinkre és vizsgáljuk meg mit kell elengedni, hogy zökkenőmentesen tudjunk haladni utunkon. A cél a saját út és a saját biztonság megtalálása, visszatalálva önmagunkhoz, elengedve/feldolgozva a bennünk ragadt érzelmi problémákat, függőséget, kiszolgáltatottságot. Az, aki jóban van magával, aki tisztában van saját értékével, szerethetőségével, az nem fog érzelmi függőségbe kerülni, hiszen nem a másikban látja örömének forrását, hanem magában.

A Telihold energiájának segítségével tehát elháríthatjuk mindazt az akadályt, ami miatt nem merünk nagyot álmodni és szívünk szerinti életet élni. Az Oroszlán Telihold arra biztat, hogy kicsit játékosabban álljunk neki a feladatoknak, és a nehézségeket, a fájó döntéseket örömmel ellensúlyozzuk. Azonban mindenképpen érdemes magunkba nézni és mindazt a hiedelmet, téves elképzelést, meggyőződést megtalálni, amelyek meggátolnak bennünket abban, hogy élvezzük az életet. Meg kell tanulnunk, hogy ne csak az anyagi, a múlandó dolgokban keressük az örömforrásokat, hanem keressük meg azt a belső örömforrást, ami mindig ott van nekünk.

Ha értékeljük a pillanatokat, amik egyszerű örömök, amelyeket minden egyes napban találhatunk, akkor a sok apró öröm, az érte érzett hála összeadódik és megváltoztatja az egész életünket.

 

loading...