Imádságok

Ráhangolódás – így imádkozz Advent előtt

A közbenjáró imádság ereje

Azt hiszem, az egyik legszomorúbb mondat a világon ez: „Nincs számodra hely.” Jézus tudta, milyen ezt hallani. Még Mária méhében volt, amikor a fogadós azt mondta: „Nincs helyünk az önök számára.”
És amikor a kereszten függött, nem a teljes elutasítás volt annak az üzenete is? „Nincs számodra hely ezen a világon.” Jézus sokszor ma is ugyanezt a bánásmódot kapja. Szívről szívre jár; bekopogtat, és megkérdezi, hogy beléphet-e. Van, ahol örömmel fogadják.

Van, aki kitárja szíve ajtaját, és megkéri, hogy maradjon nála. Nekik Jézus ezt ígéri: „Az én Atyám házában sok hajlék van…” (Jn 14,2) Milyen örömteli ez az ígéret! Mi helyet adunk neki a szívünkben – ő pedig a házában készít nekünk helyet.
(Max Lucado: Kegyelem napról napra)

Dicsőséges Urunk, Jézus Krisztus, köszönjük, hogy ma még kopogtatsz az ajtónkon…

Indíts minket arra, hogy halogatás és fenntartások nélkül fogadjunk be téged és legyél az életünk Ura, kerülj a téged egyedül megillető helyre: az első, a középponti helyre.
Teremts így rendet a túlzsúfolt, hajszolt életünkben…

Egyedül te tudod, milyen terheket hordozunk, milyen kételyek gyötörnek, s mi az oka a hitetlenségünknek vagy megfáradásunknak. Egyedül te tudsz meggyógyítani is minket ebből…

Könyörülj rajtunk, és segíts a dolgok valós értékét megismernünk, s látni azt, hogy ki vagy te és mit
kínálsz nekünk! Engedd komolyan vennünk: hiába az embernek, ha az egész világot megnyeri, de az életét elveszíti. Köszönjük, hogy magát az életet hozod nekünk. Köszönjük, hogy te magad vagy az élet. Könyörgünk azokért, akiknek ez a karácsony is nehéz, akik egyedül vannak, vagy éppen az idén maradtak egyedül, akiknek az elemi létfeltételeik is hiányoznak, akik ma is félelmek vagy fájdalmak között élnek.

Köszönjük, hogy irgalmasságod mindenelképzelésünket meghaladja…

Ámen

Cseri Kálmán: Miért nincs hely Jézusnak?

loading...