Imádságok

Esti ima a lélek gyógyulásáért

Uram, Jézus, te azért jöttél, hogy meggyógyítsad a megtört és aggódó szíveket,
kérlek téged hogy gyógyítsd meg azokat a sebeket, amelyek felkavarják a szívemet; kérlek, különösen azokat gyógyítsd be, amelyeket bűnömmel okoztam.
Kérlek, lépjél be az életembe, gyógyíts ki engem lelki bajaimból, amelyeket gyermekkoromban szedtem magamra és azoktól a sérüléseimből, amelyeket ezek életem során okoztak.
Uram, Jézus, te ismered az én gondjaimat, mindet a te szívedbe helyezem, ó Jó Pásztor. Kérlek téged, arra a sebre, amelyet szíveden ütöttek, gyógyítsd meg azokat az apró sebeket, amelyek az én szívemen nyíltak.
Gyógyítsd meg emlékeim sebeit, hogy abból, ami velem történt semmi se okozzon nekem többé fájdalmat, aggódást és gondokat.
Gyógyítsd be, Uram, azokat a sebeket, amelyek életemben a bűn gyökeréből fakadtak. Meg akarok bocsájtani mindenkinek, aki engem megsértett, tekints belső sebeimre, amelyek miatt képtelen vagyok még a megbocsátásra. Te azért jöttél, hogy gyógyítsad a megtört szíveket; gyógyítsd meg az én szívemet, Uram.
Gyógyítsd meg, Uram, azokat a belső sebeimet, amelyekből testi bajaim származnak. Fölajánlom neked, Uram, a szívemet, tisztítsd meg és add nekem a Te isteni szíved érzéseit. Segíts, hogy szelíd és alázatos legyek. Engedd meg, Uram, hogy begyógyuljon az engem nyomasztó fájdalom, amit szeretteim halála miatt viselek.
.
Add, hogy újra békém és örömöm lehessen abból a tudásból, hogy te vagy a feltámadás és az élet. Tégy engem feltámadásod hiteles tanújává, hogy továbbadhassam győzelmed hírét a halál felett és tanúskodhassak élő jelenlétedről miköztünk.
Amen.

loading...