Angyali üzenetek

Jézus szól hozzád: Pünkösd üzenete ma fontosabb, mint valaha

Pünkösd a Szentlélek kitöltetésének és az egyház születésnapjának ünnepe. Húsvét után 40 nappal, pünkösd előtt 10 nappal történt, hogy Jézus, miután megáldotta a tanítványokat, szemük láttára eltávozott tőlük és felvitetett a mennybe

Pünkösd üzenete örökké aktuális, de napjainkban különösen fontos, mert a világ lelkileg kiüresedett.

A lélek megfogyatkozása nem csupán Európa és Magyarország, hanem az egész világ gondja, lelketlen világban pedig lehetetlen emberként élni. Az élet koordinátái összekuszálódtak, a haladás, a fejlődés hajszolásában az emberiség elfelejtette, hogy ezer lépés előre még egy lépést sem jelent fölfelé.

Jézus épp azért lett emberré és halt meg, hogy fölemelje az emberiséget, de  a lélek szerinti élet csak felelős egyéni döntéssel váltható valóra.

A világnak vissza kell kapnia a lelki értékeit, hiszen az egymást gazdagító emberi kapcsolatok, a szeretet, a lemondás, a béke, a nagylelkűség, az öröm értékei lélek nélkül nem létezhetnek. A keresztény értékeknek a demokráciában is helyet kell kapniuk ahhoz, hogy a világ megújulhasson.

„Isten élő Lelke, jöjj, áldva szállj le rám, égi lángod járja át szívem és a szám. Oldj fel, küldj el, tölt el tűzzel, Isten élő Lelke, jöjj, áldva szállj le rám!” /463. dicséret/

A Szentlélek Isten jelenlétével gazdagon megáldott pünkösdöt kívánok!

 

loading...