Olvasnivaló

Szeretnéd tudni miért nem válnak valóra az álmaid?

Elmúltál 30 éves, de még mindig nem érted el a vágyaidat? Most már legyintenél rá, hogy mindegy, már késő van? Legyintés helyett inkább csapj a homlokodra, mert még mindig nem késő! Biztos nem elérhetetlen a vágyad, csak rosszul fogtál neki a megvalósításához! Megmutatjuk, mi azaz 5 ok, amivel az ember sikeresen szabotálhatja azt, hogy elérje az álmait és egyben érkezik a megoldás, hogy mit kell értük tenned!

1. Több a kifogás, mint a kivitelezés

Nem könnyű dolog folyamatosan üldözni egy álmot. Mindig lesznek dolgok, amik az utunkba állnak, vagy megpróbálnak megakadályozni az elérésében. De mégis mi magunk lehetünk a legfőbb akadályozó erők. Ugyanis, aki igazán el akar érni valamit, az elkötelezetten tesz érte, minden erőfeszítését beleadva és képes leküzdeni a kifogásokat.
Ne keresd a kifogásokat, hanem cselekedj, mert ha az álmaid megvalósításáról van szó, akkor egyedül a tettek beszélnek! Soha nem lehetsz túl fáradt, túl elfoglalt, túl tapasztalatlan ahhoz, hogy megvalósítsd őket! Csak indulj el, a többi lépés majd jön magától! De soha nem fogod elérni az álmaidat ölbe tett kézzel.

2. A félelmek megakadályoznak a döntésben

Akadályokkal csak az szembesül, aki már elindult az úton. Ezek közül a félelem az egyik legnehezebben kezelhető. Érthető, ha néha megijeszt a gondolat, hogy sosem érsz célba vagy, hogy mi lesz aztán, hogy elérted a vágyadat. Igen, el kell hagyni a komfortzónádat a siker érdekében és ne engedd, hogy a félelmeid visszatartsanak. Nem hagyhatod, hogy a félelmeid döntsenek helyetted. Nézz szembe velük és uralkodj rajtuk! Kezd kis lépéseken majd idővel, amikor túl jutottál az aggodalmaidon, jöhetnek a nagyobb tettek! Mindez bizony sok időt vehet igénybe, de még mindig jobb, mintsem egy helyben topogsz!

3. Sosem beszélsz a vágyaidról

Van egy álmod, de soha nem osztod meg senkivel? Gyakran álmodozol a sikerről, de hangosan sosem?
Ha nem beszélsz a vágyaidról, sok esetben visszatart. Néha kellene egy-két bíztató szó valakitől, aki erőt ad, inspirál és bíztat téged. Érdemes legalább egy emberrel beszélned a vágyaidról, aki segít neked reális képet alkotni az előtted álló útról, hogy merre menj, mit tegyél és aki mindig tüzelni fog téged, hogy sose állj le. Az ő megerősítése által, te is jobban fogsz hinni magadban és a sikerben!

4. Nem teszel semmit a céljaidért

Szakértők azt mondják, dolgozz ki konkrét célokat, és lehetőség szerint legyenek azok reálisak és mérhetőek, akár határidővel ellátottak, mert szerintük ez a titkos képlet ahhoz, hogy elérd a célodat és folyamatosan törekedj is az elérésre. Mivel sokszor az ember a magára vagy más által gyakorolt nyomás hatására képes fantasztikus dolgok megtételére méghozzá a megadott időn belül. Te is tedd ezt, írd le magadnak a céljaidat, pontosan határozd meg őket, és ragaszkodj is a kitűzött időpontokhoz!

5. Nem fókuszálsz eléggé

Tök jó, megszűnt a kifogásgyártás, legyőzted a félelmeidet és határidőt adtál magadnak. Már csak egy probléma jöhet innentől kezdve, hogy még mindig nem haladtál igazán előre. Mert hirtelen elbizonytalanodtál, hogy talán nem is arra a valamire vágysz. Onnantól kezdve pedig elkezdenek minden foglalkozni, semmint az álmuk megvalósításával, amitől már el is ment a kedvük. Éppen ezért kell megtanulnod jobban fókuszálni! Ezért kell előbb kis célokat találni, aztán a nagyobbakat. Amint egyre több pozitívum és siker ér, már lesz, ami folyamatosan hajtson előre. Légy kitartó és motiváld magadat folyamatosan!

Milyen periódusában jár most az életed? – Húzz egy kártyalapot, és kiderül!

loading...