Jóslás

Milyen keresztet kell cipelned? Válassz egy lapot, és megtudhatod!

„Ez az én keresztem” – szokták mondani. De biztos vagy benne? Talán te tudod, hogy mi a küldetésed és kinek, minek a keresztjét kell cipelned, de a többiek nem!  Csak húzz egyet a kártyalapok közül és már meg is tudod, milyen keresztet kell cipelned!

 

1. lap: A szegénység keresztje

Még ne menj neki a falnak, hogy „na, tudtam” és hogy neked sosem lesz már pénzed vagy más anyagi javaid. Tény és való, lehet, hogy nem leszel milliomos ebben az életben. De ne úgy fogd fel a szegénységet, mint nincstelenséget és örökös nélkülözést. Lehet valaki úgy is szegény, hogy elégedett azzal, amije van. Hiszen kezdetben a templomos lovagok is szegénységi fogadalmat tettek, mert tudták, hogy az anyagi javak elvonja figyelmüket a nemes célokról és hogy sokszor csak gonosszá teszi az ember. Talán ezért kell neked is szerény életet élned, mert más, fontosabb vagy dolgokra vagy hivatva és a túl sok pénz csak elvonná a figyelmedet és leterelne a számodra kijelölt útról. Arról nem is szólva, hogy lehet, hogy a fizikai világban szegény vagy, de a lelked és a kapcsolataid is lehetnek gazdagok!

2. lap: A szerelem keresztje

Az a fajta vagy, aki hajlandó mindent felrúgni, félredobni a szerelemért? Aki bármire képes a kedveséért? Ez is egy szép és nemes dolog. Pedig minden bizonnyal sokszor visszaéltek már ezzel az életedben. Elhagytak, megcsaltak, kihasználtak. Te mindig kitárulkozol, odaadod a szívedet, míg mások összetörik. De nem az sorsod, hogy ebben a körforgásban élj. Látod, ezek a csalódások sem vették el a kedvedet a szerelemtől. Azért, mert a te feladatod, hogy szeress. Szeress másokat, megmutasd nekik, hogy miért szerethetőek, hogy önzetlen, odaadó szerelmet vigyél mások életébe. Lehet, hogy nem mindenki fogja értékelni, de a szerelmed meggyógyít másokat és ha még össze is törnek téged, te egyre erősebb leszel. S ne félj, el fog jönni az, aki a legméltóbb a szerelmedre.

3. lap: A halál keresztje

Gyakran érzed azt, hogy üldöz a halál? Mert sok ismerősöd vagy netán rokonod távozik el a környezetedben? Sőt, sokszor még az utolsó pillanatokban is velük vagy? Talán még azután is érzed őket, hogy elmentek? Nem üldözz téged a halál, már eleve veled van a keresztje. Nem az a cél, hogy szenvedj, senki sem akar neked rosszat. Te így tanulhatsz meg bizonyos életleckéket. Így tanulhatod megérteni a halált, a túlvilágot, az élet körforgását. Így tanulhatod meg, hogy nem kell félni a haláltól. Így tanulhatod meg értékelni az életedet és másokat. Mindeközben egy rendkívül nemes szolgálatot látsz el. Segíthetsz másoknak is megérteni az előbbieket, vagy akár ennél gyakorlatiasabb is lehetsz. Átsegítheted őket a nehéz pillanataikon, foghatod a kezüket, amíg jobb létre szenderülnek. Melletted elengedik a félelmeiket és megszabadulnak a lelki terheiktől. Utána pedig vigaszt nyújthatsz a hozzátartozóknak. Meglehet, hogy nem ez a legkellemesebb kereszt, de annál nemesebb.

loading...