Jóslás

Esti Tarot lap: A csillag – bíztató jövőt ígér

Ez a lap gyógyulást, bíztató jövőt ígér és arra figyelmeztet, hogy ne vegyük le szemünket a célunkról. Jelzi továbbá, hogy álljunk optimistán a jövőhöz.

A Csillag a remény fénysugara, amely felcsillan a sötét alagút végén. 

Az igazság meztelen istennője a vizet kémleli, ami arra utal, hogy elérkezett a lélekvizsgálat és a reflexió ideje! Lehetőséget kapunk arra, hogy megoldjuk a problémáinkat, és érettebbé váljunk. Azért kell találkoznunk az istennővel, hogy ne kelljen továbbcipelnünk magunkkal „mentális szemetünket”, ami – ha nem vigyázunk – maga alá temet bennünket.

Az istennő ég és föld között egyensúlyoz. Azt jelenti ez, hogy az illúzióktól megszabadulva rá kell jönnünk, az értelem és a test a valóságban két elkülöníthetetlen, kölcsönösen összefüggő világ. Az istennő egyik lábával a vízen áll, arra a csodára utalva ezzel, ami akkor történik, amikor elérjük a belső megértés és megvilágosodás állapotát. A vízen megjelenő körök pedig arra figyelmeztetnek, hogy nem hagyhatjuk figyelmen kívül az élet ciklikusságát, azt, hogy minden életkornak megvan a maga jellegzetes feladata.

Az egyik edényt, amiből vizet önt, az istennő a jobb – azaz a tudatos – kezében tartja. Arra int ezzel, hogy mindig tudatos résztvevői legyünk a körülöttünk zajló eseményeknek, és cselekedeteink mindig legyenek tudatosak. Az istennő behajlított térde pedig azt mondja szimbolikusan, hogy meg kell tanulnunk térdre ereszkedni azokban a helyzetekben, amikor valamilyen felsőbb, isteni segítségre van szükségünk. A bal – tudatalatti – kezében tartott kancsóból folydogáló patak pedig azt sugallja, hogy eljött a lecsendesedés ideje. Itt az idő, hogy meghalljuk, meglássuk, megérezzük a döntéseink eredményét!

 

A Csillag tehát elsődlegesen a reményt, egy jobb, boldogabb jövőbe vetett hitet jelenti, emellett nagy és pozitív eredmények ígéretét hordozza. Tudjuk, hogy mit akarunk, és elég energiánk is van ahhoz, hogy megvalósítsuk azt! Megszabadulunk korábbi problémáinktól, dolgaink innen a megfelelő irányba lendülnek előre. A hit a legfontosabb, a többi jön majd magától!

loading...