Jóslás

Mai tarot: a Bolond- az életed komoly fordulatot vesz

A Bolond

 

Ez a lap  azt  jelenti, hogy az életed komoly fordulatot fog venni. Akár tudatában vagy, akár nem, jelentős változás készülődik. Aktív a benned élő gyermek, önfeledt vagy, tele energiával, így bármilyen előtted álló akadályt könnyen veszel.

Ha belekezdesz egy régóta dédelgetett álmod megvalósításába, biztosan sikerrel fogsz járni, mert rendelkezel a kellő kreativitással, bátorsággal és eltökéltséggel. Csak a szívedre hallgass!

 

A figura, a „Bolond” tulajdonképpen vándor (a vállán vándorbot és batyu), aki nem az országutakat járja, hanem éppen elindul az élet, a tapasztalás útján. Annak ellenére, hogy a batyuja minimális méretű, a ruháján látszik, hogy nem szegény. Ruhája díszes, botja faragott, batyuja míves.

Nincs úticélja, a célja maga az út, a tapasztalás. Gondtalan (ezért bolond), mert még nincsenek tapasztalatai, amelyek megkeserítették vagy befordították volna. Ugyanakkor mindent tudó is, mert nem húzzák le az előítéletek, nem veszik el a kreativitását a világ begyepesedett, konok, korlátolt dolgai. Ugyanakkor arca finom vonásain látszik, hogy nem tudatlan, sőt intelligens és érzékeny. Égre tekintő figurája azt szimbolizálja, hogy elsősorban az emelkedett dolgokra irányul a figyelme.

A Bolond megszemélyesíti az új kezdetet és az újrakezdést is, a gyermeki tiszta lélek nyitottságát a világra, a tanulásra való készséget, amely bármely életkorban társunk lehet. Ő a vég és a kezdet, ha belegondolunk az ő attitűdjére kizárólag ez egészen éretlen és nagyon bölcs lelkek képesek. Így megtestesíti az idős kor bölcsességét is.

 

Üdvözlettel:

Bellatrix

loading...