JóslásOlvasnivaló

Különös álmaid vannak? Segítek megfejteni!

Néha az álmok félreérthetetlen tisztasággal beszélnek, és lelki jelentéseik azonnal átláthatóak – legtöbbször azonban szimbólumok és metaforák, illetve sokféle fantáziadús forgatókönyv finom nyelvén fejezik ki magukat.

Ezeket az álmokat nehezebb megérteni.

Ám ez is egy járható útja annak, hogy az ébredő egó kiterjessze a perspektíváját, és az intenzívebb, többértelmű álom során nekilásson az elméjében lejátszódó új, spirituális információ feldolgozásához.

Ha olyan álmod van, amit lelkileg jelentősnek érzel, és kíváncsi vagy arra, hogy mit jelent, a következő négy szempont alapján próbáld meg elemezni.

Mi az a hely, karakter vagy pillanat, amelynek a legnagyobb energiája és intenzitása van?

Ennek az elemnek a középpontba állítása fontos, mert az álmodó fantáziád valami különlegeset és dinamikusat hozott létre ezzel kapcsolatban, ami relevanciával bír a tudatalatti állapotodban is.

Hívd meg ezt a rendkívüli álomelemet a tudatosságba, hagyd, hogy összefüggéseket mutasson és rávezessen a lényegre az ébrenlét állapotában is.

Ha például repülsz álmodban, akkor az azt is jelentheti, hogy magad mögött akarsz hagyni egy aktuális és releváns problémát, pedig ahelyett, hogy elmenekülnél – vagyis elrepülnél – előle, szembe kell nézned vele és meg kell oldanod.

Érdemes különleges figyelmet szentelni annak, ha az álomképek dinamizmusa megváltozik.

A legtöbb esetben ezek azok a pontok, amikor az álmodó psziché valami újat hoz a tudatalattiba, amelyet transzformálni szeretne a való életbe, a megvalósítás szintjén is.

Ilyenkor egy új lehetőség lép be az életbe, új kapcsolatok alakulnak ki, de az is lehet, hogy a múltból tűnik fel egy eddig észre nem vett, kiaknázatlan esély.

Ha tehát egy álom meglepő fordulatot vesz, kérdezd meg magadtól, hogy ez miként nyithatja meg a valóság egy új aspektusát, amit eddig esetleg figyelmen kívül hagytál

Mi a legbizarrabb és legvalószínűtlenebb része az álmodnak?

Az álmok többsége – még ha átvitt értelemben is – tulajdonképpen meglehetősen pontos tükröződése a mindennapi életünknek. Álmodunk ismerős emberekről, hétköznapi helyekről és mindennapi tevékenységekről.

De néha az álmodozó képzelet meghaladja a normális határait, és valami hihetetlen, rendkívüli, ellentmondásos dolgot élünk át álmunkban, amivel kapcsolatban semmilyen empirikus tapasztalatunk nincs. Próbáld meg előhívni ezt a szürreális elemet az álomból, és kompenzáld az ébrenléti állapotoddal.

Az irreális részlet arra hívja fel a figyelmedet, hogy lépj túl a „mi az, ami van” kérdésen, és gondolkodj a „mi az, ami lehetséges” irányába.

Ha például azt álmodod, hogy meztelen vagy, akkor az valószínűleg összefügg olyasmivel, amit titkolsz vagy szégyellsz, és mások előtt, de még magad előtt is takargatni szeretnéd.

Ahogy az egész álmot próbálod egyben felidézni, nézd meg, hogy megjelennek-e benne a klasszikus dualitások: világos-sötét, lassú-gyors, élő-halott, férfi-nő, szent-profán.

Az ellentétek közötti párhuzamok és szimmetriák értékes betekintést nyújthatnak életed legmélyebb spirituális szintjéhez.

Még értékesebb jelentést hordoznak akkor, ha az ellentétek ütköznek, illetve konfliktus vagy feszültség van köztük.

Ezek az összecsapások – bár néha ijesztőek – kreatív új perspektívákat és energiákat hozhatnak létre, amelyek segítségül szolgálhatnak a való élet dilemmáiban.

Rémálmai időnként mindenkinek vannak

Ha egy-egy bizonyos álomkép gyakrabban visszatér hozzád, mint bármelyik, az már nem csupán a véletlen műve. Ilyenkor könnyen előfordulhat, hogy az univerzum szeretne óvva inteni téged, vagy egy spirituális üzenetet küld számodra, ám te mindeddig figyelmen kívül hagytad a jeleket. Most eláruljuk, a tíz leggyakoribb rémálom pontosan milyen jelentéssel bír, hogy könnyebben megállapítsd, milyen változtatást kell végrehajtanod az életedben!

Ha álmodban nem bírsz megmozdulni, vagy csak nagyon nehezen, az arra utal, hogy a való életedben is megrekedtél.

Lehet, hogy a párkapcsolatod boldogtalanná tesz, vagy a munkád teljesen kikészít, te pedig beleszorultál a mókuskerékbe, és nem tudsz kilépni belőle.

Fontos, hogy átgondold, mi okozhatja ezt az érzést, mert addig az álmaidban is gyakran fel fog bukkanni!

A késés az egyik leggyakoribb típusú rémálom: nem érsz oda időben az esküvődre, lekésed a buszt vagy későn jutsz be a munkahelyedre.

Ha gyakran álmodsz ilyeneket, az arra utal, hogy nagyon félsz a bukástól, és úgy érzed, nem tudsz megfelelni minden elvárásnak.

Attól tartasz, hogy minden igyekezeted ellenére elkövetsz egy hatalmas hibát, amit aztán sehogy sem tudsz majd jóvá tenni. Arra van szükséged, hogy csillapítsd a benned lévő szorongást és állandó aggodalmaskodást!

Ha az álmaidban folyton menekülnöd kell valaki vagy valami elől, az arra utal, hogy félelemmel tölt el egy múltbeli élményed, és nem mersz szembeszállni vele.

Lehet, hogy vannak olyan személyek vagy élethelyzetek, amiket megpróbálsz elkerülni, noha tudod, hogy nem mehet így örökre.

Ugyanakkor ez az álom akár azt is jelentheti, hogy van egy befejezetlen ügyed, amit el akarsz felejteni, de nem sikerült, mert pontot kell tenned a végére.

Ez az álomkép olyannyira valóságosnak tűnik, hogy ha álmodban megcsal téged a pasid, akár még ébren is mérges lehetsz rá.

Ez a rémálom nem azt jelenti, hogy a megcsalásra sor fog kerülni a jövőben, hanem inkább arra, hogy nagyon félsz már a gondolatától is.

Előfordulhat, hogy nincs rendben az önbizalmad, és titkon attól félsz, a pasid elhagy valakiért.

Ha viszont te voltál a hűtlen fél az álmodban, arra utalhat, hogy mostanában beleegyeztél olyan dolgokba, amik nem tesznek boldoggá, és tudat alatt keresed a kiutat (ami természetesen nem a megcsalás, ez inkább csak szimbolikus jelentéssel bír).

Ha álmodban sokszor előfordul, hogy hirtelen ruha nélkül állsz a tömeg előtt, vagy bujkálsz emiatt mások elől, az leginkább arra utal, hogysebezhetőnek és bizonytalannak érzed magad a valóságban is.

Nincs önbizalmad, és attól félsz, mások is észreveszik a hibáidat, amiket eddig talán még nem láttak tisztán.

Ugyanakkor ez a rémálom arra is utalhat, hogy szégyelled magad, mert olyan dolgot tettél a múltban, amire egyáltalán nem vagy büszke.

Mindegy, hogy egy magas ház tetejéről, hídról vagy fáról zuhansz, ez mindig ugyanazt jelenti.

Egyrészt arra utal, hogy a szorongás kezdi átvenni az uralmat az életed felett, te pedig nem tudod, hogyan szabadulhatnál meg tőle.

Másfelől viszont ha az álombeli zuhanás nem tölt el félelemmel, az annak a jele, hogy nem félsz változtatni az életeden, és ideje, hogy megtedd az első lépést.

A helyzettől függően a pókok több dolgot is jeleznek, de nagy általánosságban ha látsz egyet vagy többet álmodban, az arra utal, hogy kívülállónak érzed magad, és nem tudsz beilleszkedni a környezetedbe.

Ugyanakkor fontos tudnod, hogy a pókok a manipulációt is szimbolizálják: könnyen lehet, hogy valaki megpróbál téged irányítani, és még csak észre sem vetted eddig.

Gyakran megesik, hogy álmodban valahol csapdába szorulsz, és nem tudsz kimenekülni?

Akárcsak a mozdulatlanság, úgy ez is arra utal, hogy a való életben is úgy érzed, megrekedtél valahol.

Egy munka, kapcsolat vagy egyéb probléma teljesen lebénít, mintha csapdában lennél.

Többféle jelentéssel is bírhat ez a típusú rémálom, ám leggyakrabban arra utal, hogy nagyon félsz attól, mit gondolnak mások a külsődről, mert te elégedetlen vagy vele.

Emiatt rettegsz az elutasítástól, és attól, hogy valaki kellemetlen helyzetbe hoz és kiemeli a külsődleges hibáidat.

A fogakat egyébként harapásra használjuk, ezért ha álmodban elveszíted őket, az azt is jelenti, hogy erőtlennek érzed magad, akár az önbizalomhiány miatt.

Még akkor is gyakran találkozhatsz ezzel az álomképpel, ha már rég végeztél az iskolával, és dolgozol.

Ez a stresszes rémálom valójában az önbizalomhiányt szimbolizálja, és arra utal, hogy úgy érzed, nem állsz készen életed következő szakaszára.

Úgy gondolod, még nem tudsz semmit, nem gyakoroltál eleget, és el fogsz bukni; ahogy azt a vizsgán is teszed álmodban.

Üdvözlettel:

Bellatrix

loading...