Hétköznapi varázslatok

Varázsolj boldog életet egyetlen mondattal!

A minap Andi azzal keresett meg, hogy neki olyan rendes a párja, nem lehet egy rossz szava sem rá, mindenben a kedvét lesi, és úgy bánik vele, mint egy királylánnyal szoktak, és szereti is a férfit, ebben egészen biztos, de úgy érzi, fiatal még ahhoz, hogy elkötelezze magát, és különben is, mi van, ha még ennél is jobbat tartogat neki a sors?!

Erika pedig attól tartott, hogy nem szereti őt eléggé a párja, és szeretett volna egy szerelmi mágiát kérni, hogy szerelemmel kiteljesedjen a kapcsolatuk.  Ám amikor kértem, hogy küldjön magukról egy fényképet, akkor hirtelen elhallgatott.  Kiderült, hogy 3 éve vannak együtt, de a párja nem engedte, hogy fényképezze őt, így nincs sem közös képük, sem olyan, amin az imádott férfi mosolyog rá.

Mindkettejüknek egyetlen kérdést tettem fel, és már nem is volt szükség mágiára, egyedül is rendezni tudták az életüket.

Kíváncsi vagy a varázsmondatra, ami megváltoztatta mindkét hölgy életét?

Remélem, kíváncsi vagy! Sőt, nem csak hallani akarod, de lesz merszed alkalmazni is!

Mert egy dolog szembenézni a valósággal, és tudni, mit kéne tenni – és egészen más dolog meg is cselekedni azt! Általában szeretnénk azt hinni, hogy racionális, logikusan gondolkodó emberek vagyunk, aki bölcs döntéseket hoz, de ez nem ilyen egyszerű.

Pszichológiai kutatások igazolják, hogy MINDIG az érzelmeink alapján hozunk döntéseket. Amikor valami irracionálisat cselekszünk, akkor “gyárt” az elménk hozzá ideológiát, amivel megindokoljuk magunknak a döntéseinket. Sokszor a félelem segít, mint például amikor nem merünk kilépni egy megalázó, gyilkos kapcsolatból. Félünk, hogy egyedül nem tudnánk megélni, és nincs is hová menni lakni. Mit szólnának a szüleink, a barátaink, ha kiderülne, hogy nekik volt igazuk, amikor óva intettek egy-egy lépésünktől? És a félelem szépen odaragaszt egy nyomasztó munkahelyre, egy vacak házasságba, és sorolhatnám.

Ez most egy eléd táruló lehetőség arra, hogy kicsit változtass a döntéshozási szokásaidon. Ha belekapaszkodsz, nem lesz könnyű átállítani az elmédet, de ha nem adod fel, ha nekiállsz küzdeni a félelmeid ellen, akkor minőségi ugrás fog beállni az életedben. Ha most ezt a lehetőséget  kihagyod, akkor majd jön egy másik módszer, vagy a varázsmondat kerül újra eléd, vagy lesz valaki, aki átlökdös a holtponton.

Nem hagynak magadra az Angyalok, fognak még lehetőségeket eléd tárni. De azért próbáld meg végiggondolni, miként változhatna a világod, ha mostantól másként szemlélnéd a dolgokat, hátha megtetszik, és belevágsz!

Lássuk hát a varázsmondatot:

Ez elég nekem!

Nem érted, hogyan lehet varázsolni ezzel a mondattal?

Emlékszel még Andira, akiről a cikk elején meséltem?

Megkértem őt, hogy tegye fel magának a kérdést: elég jó neki az a párkapcsolat, amiben él? Andi néhány napig gondolkodott. Figyelte a társát, figyelte önmagát, elemezte az érzéseit, és rájött: lehet, hogy van még izgalmasabb és szexibb férfi valahol a világon, de nincs senki, akihez olyan jó lenne hozzábújni, mint ehhez a férfihez. Pár napig csak a férfira koncentrált, és rájött, hogy neki bizony “elég jó” ez a kapcsolat, és képes lesz kitartani a választása mellett.  Elengedte egy lehetséges jövő illúzióját, és elkezdte teljes mélységében megélni a kapcsolatukat. Jól tette, mert sugárzóan boldog pár lettek.

Erikát is megkértem, hogy gondolkodjon el azon, hogy vajon elég jó-e neki az a kapcsolat, amiben él? És bizony rájött, hogy annyi, de annyi kompromisszumot kötött meg azért, hogy együtt legyenek, miközben a másik falakat emelt maga köré, hogy boldogtalanná vált. Saját magát háttérbe helyezve “szolgálta” a férfit a kapcsolatban, és igyekezett nem figyelembe venni, hogy alig kap vissza valamit. Amikor megértette, hogy nem vele van a baj, hanem ez a férfi “kevés neki”, akkor el tudta engedni, sőt! Fájdalommal járt ugyan az elszakadás, de nem viselte meg igazán. Belevetette magát az ismerkedésbe. Jól tette! Mert most végre boldog.

Az élet más területén is alkalmazhatod a varázsmondatot, nem csak a párkapcsolat terén!

Ha szokásoddá teszed, hogy a döntéseidnél megvizsgálod, hogy elég jó-e neked a választásod, akkor nem fogsz feleslegesen küzdeni elérhetetlen dolgokért!

Például: akinek van jogosítványa, szinte kivétel nélkül mindenki vágyik valamilyen szuper jó kis autóra. BMW, Mercedes, vagy  egy új Toyotára, Opelre, stb. Van, aki meg is veszi, még akkor is, ha valójában nem telik rá. Legfeljebb hitelt vesz fel, na és, majd kifizetik valahogy, na nem? De igen, valahogy majd kifizetik. Legfeljebb spórol a szervizelésen, vagy kevesebbet használja, hogy ne kelljen annyit benzinre költeni, vagy nem köt rá biztosítást, mert az is drága. Van egy csodaszép autója, csak éppen alig használja.

Ha vett volna egy tízéves, de jó állapotú autót, hitel nélkül, akkor kéthavonta elautózhatna egy wellnes-hétvégére a törlesztőrészlet árából! Mindössze meg kellett volna kérdeznie magától: “Nem elég nekem egy jó állapotú használt autó?”

Ha átállítod a gondolkodásodat, akkor minden kiadásod lecsökken, azaz egyre kevesebb energiát és időt kell fordítanod a pénzszerzésre, így marad időd élni! Nem fogsz hónapokig azért dolgozni, hogy a legújabb mobilod, tv-d vagy a legdivatosabb ruhád legyen, ha ismered magad, és tudod, mi az elég jó neked!

Ugyanakkor kevésbé leszel megalkuvó, ha bátran fel mered tenni a kérdést magadnak: elég jó nekem ez a párkapcsolat? Elég jó nekem ez a munka? Elég jó nekem az, hogy nem beszélek idegen nyelvet? Elég jó nekem az, hogy nem tanulok tovább?

Érted már a varázsmondatot?

Ha igen, akkor vizsgáld meg az életedet ebből a szempontból! Elég jó számodra minden? Ha igen, ne vágyj másra, legyél boldog most azonnal! Ha nem, akkor nosza, ess neki és változtass! Mostantól ne azt nézd, hogy mit várnak el tőled mások, vagy hogy milyen státuszszimbólumokkal pakolhatnád tele az életedet, hanem élj “elég jó” életet ahelyett, hogy valami “tökéletesre” vágynál, méghozzá hiába.

Üdvözlettel: Bellatrix

 

loading...