Az átok nem legenda! Gyanús jelek, amik arra utalhatnak, hogy a rontás valamely formája utolért

Az átkok gyakran babonákhoz kötődnek, de nem minden esetben puszta legenda az, hogy valakin rontás ül.

A prózai magyarázat szerint az átok nem más, mint hogy valaki beenged egy rossz mintát, mondatot vagy gondolatot, ami utána fogva tartja, és ez akár következményekkel is járhat az illető életére nézve.

Van, aki úgy tartja, mágikus praktikákkal is lehet átkot küldeni, míg más azon a véleményen van, hogy csak akkor fog az átok, ha te is tudatában vagy a létezésének. Gyakran az átoktól való félelem önmagában is átok, és aki beleéli magát abba, vagy sokszor mondogatja, hogy milyen szerencsétlen, az valóban azzá válhat. Így működnek az önbeteljesítő jóslatok.

Gyanús jelek, ami arra utalhatnak, hogy a rontás valamely formája utolért. Nem fontos ebben hinned. Elég, ha józanul, a veled történő tényeket gondolod át!

  • Olyan mintha egy láthatatlan kötél nem engedne. A kedvenc szoknyád megakad egy szögben és ki is szakad. A cipőd sarka beragad egy lyukba és nem enged haladni.  A nyakkendődet becsípi a fénymásoló … ugye nem kell sorolnom?  Ha ez egy nap akár többször is előfordul veled, akkor állj meg egy pillanatra és kezdd figyelni az eseményeket.
  • Kezdj gyanakodni, hogyha a járművek, melyek a célba jutásodban segítenének, sorra mondják fel a szolgálatot. Sorozatosan rájár a rúd az autódra, rendre átszervezik a buszok – vonatok
  • Rendes, precíz és alapos vagy, mostanában mégis kiesnek a dolgok a kezedből? Elvesznek a fontos dolgok? Igen, ez jel lehet arra, hogy valaki a vesztedet akarja.
  • A PLETYKA egy nagyon kemény dolog.
    Tudod miért? Mert a folyamatos ártó energiák fenntartásával táplálja, hizlalja a rontást. Ha egy olyan munkahelyen vagy, ahol egy komplex viperafészek van és mindenki pletykál mindenkire, vélhetően egy hatalmas átok-csapda közepében ülsz! Ebből megszabadulni egyáltalán nem könnyű. Ha úgy érzed, hogy a pletyka a legnagyobb ellenséged, akkor kezdj gyanakodni. A pletykálkodás annak a tünete, hogy valaki tönkre szeretné tenni a hírnevedet.

Ha azt gyanítod, hogy átok ül rajtad, mindenekelőtt írd le, milyen változásokat tapasztalsz az életedben – mi az, ami hirtelen, egyik napról a másikra rossz irányba fordult, és miért érzed úgy, hogy önerőből nem tudsz kiszállni belőle. Próbálj külső szemmel tekinteni minderre, és gondold át, hogyan befolyásolhatnád a kialakult helyzetet, ahelyett, hogy elfogadnád azt, és belesüllyednél a tehetetlenségbe.

Az átkok testi és lelki betegségeket is okozhatnak. Az olyan fizikai problémák, amelyeknek az orvosok nem találják az okát, szintén lehetnek átok következményei, de igaz ez a depresszióra, az elszigetelődésre vagy a súlyosabb érzelmi zavarokra is. Ha ilyesmit tapasztalsz, az első dolgod legyen, hogy felkeresel egy szakembert, legyen az orvos vagy pszichológus – ne próbáld magad diagnosztizálni. A legjobb, ha külső segítséghez fordulsz, és legalább egy olyan embernek beszélsz a problémádról, akiben megbízol.
Az átkok, rontó gondolatok közös vonása, hogy apró kicsi dolgokkal is jelen vannak az életünkben. Vegyük ezeket észre! Néha nem megy mélyebbre, megmarad ezen a bosszantó szinten. Máskor pedig egészen átszövi és tönkreteszi az életet, vagy annak egy fontos területét.

Minél jobban elharapódzik, annál nehezebb szabadulni tőle.