A Hold

Mérleg Újhold érkezik: komoly változásokat hozhat az életünkbe

Az Újhold a Mérleg jegyében október 2-án 20 óra 49 perckor tetőzik. Igen intenzív energiákkal érkezik, hiszen az égi eseményt egy Napfogyatkozás kíséri.

Az Újhold mindig valami újnak a kezdete, tökéletes lehetőséget ad a tervezésre és ahhoz, hogy új dolgokba vágjunk bele. De mit hoz mindez akkor, ha a Mérleg jegyben áll?

Mérleg újhold idején rendbe teheted egy kapcsolatodat, vagy tisztázhatsz néhány félreértést, ha úgy érzed, hogy erre szükség van. Most könnyebben megtalálod a szükséges szavakat, és tapintatosan, finoman fogalmazol. Ha van valamilyen kényes ügy, azzal is most hozakodj elő.

A múlt lezárása támogatja az új kezdeteket. Vegyétek komolyan a lehetőséget és gondoljátok át van e bennetek olyan elakadás, ami a múlttal kapcsolatos, és nem találjátok rá a választ. Ez az Újhold segíthet lerakni a terheket, megszüntetni az elakadásokat, hogy helyet kapjon valami sokkal jobb. Mivel a Merkúr is aktív szereplő, így könnyebben jutunk felismerésekhez, új információk, üzenetek kerülhetnek a birtokunkba.

A Mérleg hava sokak számára az év egyik legkedveltebb periódusa, hiszen harmonikus, könnyed és romantikus. De ne feledjük: komoly változásokat is hozhat az életünkbe, hiszen a Mérleg kardinális jegy!

A Mérleg energiája miatt kiemelt téma most a saját egyensúlyunk megtalálása és stabilizálása, a múlt rendbetétele által. A Mérleg az igazságosság jegye, így kérdések fogalmazódhatnak meg bennünk azzal kapcsolatosan is, hogy lehetne tökéletes békességet teremteni magunkban és szűkebb vagy tágabb környezetünkben. Érdemes ilyenkor megállni kicsit, és mélyebb igazságokat keresni. Ez által megláthatjuk, hogy mi az, ami igazán fontos a számunkra, mire vágyunk és hogyan érezzük jelenleg magunkat az életünkben. A belső világunkkal való kapcsolat révén a megértés egy új szintjét nyithatjuk meg, nem csak azzal kapcsolatban, hogy kik vagyunk, hanem hogy merre tartunk. Előfordulhat, úgy érezzük, hogy új ötletek fogalmazódnak meg bennünk, vagy egyre tisztábban látjuk meg, hogy mit szeretnénk megmutatni a világnak magunkból.

Ugyanakkor átnézhetjük vágyaink alakulását is, főleg azzal kapcsolatosan, amit 2008. környékén indítottunk. Így tisztább képet kapunk ahhoz, hogy mit kell tennünk, milyen célt kell kitűznünk magunk elé. A Merkúr támogatása révén új ötleteink lehetnek, másképp tudunk ránézni az ügyeinkre, így a döntések meghozatala, a kompromisszumos megoldások kialakítása is könnyebbé válhat. Viszont ehhez kicsit le kell lassulnunk, hogy a sok információ ne tegyen bennünket zaklatottá vagy rosszabb esetben szorongóvá.

Az Újhold fantasztikus idő a szándékok megfogalmazására, de a napfogyatkozásos Újhold alatt ez méginkább igaz. Ezekkel az erős energiákkal valóban nagyon-nagyon erőteljes szándékokat fogalmazhatunk meg magunknak. Minden, amit kiárasztunk magunkból az Univerzum felé, növekedik és erőssé válik, szinte varázslatos megoldásokat hozva. Ezzel megengedjük magunknak az áramlást, mert bízunk abban, hogy bármi kerül is az utunkba, az pontosan az lesz, amire a jelenlegi tudatállapotunkban szükségünk van. Mivel sorsszerű változások is megjelenhetnek életünkben, nem biztos, hogy minden a felállított szándékunk szerint fog történni, de kétségtelen, hogy mindez azért történik, hogy az Univerzum a saját utunkra tereljen bennünket.

A Mérleg az igazságszolgáltatás jegye is, ezért az évnek ebben az időszakában a méltányosság és az igazságosság jellemző mindannyiunkra 

A Mérleg hava a horoszkóp szerint a társasági életnek is egy kiemelt időszaka. Ilyenkor mindannyian többet találkozunk barátokkal, jobban igényeljük a társaságot, szívesen megyünk moziba egy-egy jó filmre vagy bármilyen társasági-kulturális eseményre. Ez kiváló lehetőséget ad arra, hogy a kapcsolatainkra figyeljünk és egyenesbe hozzuk azt, amit kell. Megoldatlan konfliktusokat bogozhatunk ki, a harmóniára és a kiegyensúlyozottságra törekszünk, akárcsak a piaci mérleg.

A Mérleg, mint kardinális jegy komoly változásokat hozhat az életünkbe, így ha esélyt adunk a Mérleg Újholdnak, hogy begyógyítson mély sebeket és lelki töréseket, akkor akár a baráti-, családi-, vagy szerelmi kapcsolatainkban is bekövetkezhet a régóta várt változás. Itt az ideje a vitákat tisztességesen és megnyugtatóan rendezni és átszervezni életünk azon részeit, amik nincsenek egyensúlyban. Ezért később hálásak leszünk magunknak. Az Újhold ereje mindig segít abban, hogy valami új dologba fogjunk, céljainkra figyeljünk és megtervezzük a következő lépéseket, leverve lábunkról a múltbéli rossz dolgok porát. Tisztítsuk hát meg lelkünket és kapcsolatainkat is a Mérleg jegyében, hogy a harmónia és az egyensúly vehesse át a szerepet életünkben!

Üdvözlettel:

Bellatrix

 

loading...