Olvasnivaló

Miért nem sikerül sokaknak visszaszerezni a szerelmüket?

Sokan vannak, akik szakítás után bizonyos idővel (szerintük) mindent megtesznek azért, hogy visszaszerezzék kedvesüket, de bármennyire is “igyekeznek”, nem jön össze nekik. Vajon miért?

1. Általában ilyen helyzetben végső elkeseredésükben az emberek kinéznek maguknak egy „mágust” vagy „boszorkányt” és szerelmi kötést rakatnak az exükre.  Ám egy biztos: a szerelmi kötéssel maximum az energetikai láncot erősítik meg, azaz még erősebb lesz  kettőjük vonzása, ami nem a legritkább esetben elegendő egy boldog párkapcsolathoz.

2. Sokan vannak, akik más típusú segítséget vesznek igénybe. Vannak útmutató írások ilyen helyzetekre, s megpróbálnak abból boldogulni. Egy részüknek össze is jön, de sokan feladják már a „tananyag” megvásárlása után, mert a kitartás már hiányzik belőlük. Lehet, hogy ők mindennel így vannak az életükben, és ezért valószínűleg nem mondhatóak sikeres embereknek. De az is lehet, hogy  mégsem olyan fontos számukra az elvesztett kedvesük visszaszerzése.

3. Sokaknál az jelenti a fő problémát, hogy  kevés az önbizalmuk, hogy már eleve úgy indulnak neki, hogy „Úgy sem sikerül!” Ezzel a hozzáállással viszont valóban nem sikerülhet. Aki nem hisz önmagában, ott felesleges bármilyen próbálkozás.

4.  Ők azok, akik nem kérnek semmilyen profi segítséget, mert sok barát vagy családtag ellátja őket tanácsokkal. Úgy gondolják, hogy minek fizetni valakinek, ha közeli ismerősük nemrég jól megoldotta a dolgot és sikeresen visszaszerezte a szerelmét. Majd ő elmondja, hogyan csinálta és az majd segíteni fog.

Annak, aki így gondolkodik, érdemes átgondolni a következő kérdéseket:

  • Szerinted valóban át tudja érezni a Te fájdalmadat, akinek már volt a tiedhez hasonló problémája?

  • Úgy gondolod, tud segíteni Neked az, aki már megoldott egy hasonló nehézséget az életében?

Ha ezen kérdések bármelyikére is igennel válaszoltál, akkor még azt is megkérdezném:

  • Szerinted lehetséges, hogy két emberrel pontosan ugyanaz történjen meg?

és ha igen, akkor

  • Előfordulhat, hogy ebből ugyanazt a következtetést vonják le?

Ha jól belegondolsz, akkor az összes kérdésre nemleges a helyes válasz.

Minden ember egyedi és egyedi problémákkal küzd.

Ezért képtelenség, hogy a barátok, az ismerősök, vagy a családtagok segítsége igazán jó lenne bárkinek is. Arról nem is beszélve, hogy ők mind RÉSZREHAJLÓAK.

Épp úgy, mint ahogyan Te is az lennél, ha egy szerettedről lenne szó.

Ha azt érzik, hogy Neked az a jobb, ha szidják az exedet, akkor szidni fogják. Ha azt gondolják inkább azt várod el, hogy dicsérjék őt Neked, akkor pedig ezt fogják tenni. Az egyéb személyes érdekekről nem is beszélek.

A másik hátulütője az ilyen tanács kérésnek az, hogy ha meg akarod menteni a kapcsolatodat, akkor csak kárt okozol azzal, ha beszélsz a szakításotokról a hozzád közelállóknak. Bármennyire is jól esne jól kipanaszkodni magadat egy barát vállán, ez a legrosszabb dolog amit csak tehetsz, ha az a célod, hogy visszaszerezd Őt.

 

Amikor megszakad egy kapcsolat, az mindkét fél számára nehéz. Bizonyára nagyon fáj, pedig már eltelt némi idő. Megértem, hogy keserűség van benned, de ez főként azért van, mert eddig nem fedezted fel a szakításotokban rejlő lehetőségeidet. Csak arra figyeltél, hogy

  • megfejtsd az okokat, amik ide vezettek,

  • kitaláld azt, hogy ki és hol hibázott,

  • megpróbáld rendbehozni, vagy hogy

  • valahogyan túljuss a fájdalmon.

Ebben a pillanatban viszont elérkezett számodra az idő, hogy ráébredj milyen hatalmas lehetőséget kaptál az élettől. Ez a nagy fájdalom, ami „rád-szakadt”, egyben remek alkalom is arra, hogy változtass, megújítsd önmagad és a kapcsolatodat. Csak tedd fel magadnak a kérdést: „Mi a jó nekem ebben a szakításban?” vagy „Milyen pozitív eredményeket hozhat számomra ez a nehézség, amit most átélek?”, és ha jól figyelsz befelé, lehet, hogy máris felsejlett egy lehetséges válasz.

Ez lesz számodra a jó irány, még véletlenül sem az, amit más kapcsolati tanácsadók vagy segítők szoktak javasolni, hogy „nézz szembe a múlttal, fedezd fel benne a hibákat és javítsd ki„. Van, aki szerint „saját magad jobb változatát kéne létrehoznod„, és van aki azt mondja, „mindketten hibásak vagytok„. Nos, én pedig azt mondom, hogy senki nem hibás! Mindketten, akkor és ott azt tettétek vagy mondtátok, amit az adott pillanatban tudtatok, a legjobbat, ami tőletek telt.

Nincs rá szükséged, hogy a múltban vájkálj. Sem egyedül, sem egy terapeuta segítségével. Akkor teszel jót magadnak, ha inkább arra fókuszálsz, ki akarsz lenni holnap, mert csak így tudsz a neked tetsző irányba elindulni. Ha a fejedben azt a gondolatot dédelgeted, hogy a kedvesével boldog kapcsolatban élő, örömteli személyként kívánod megélni önmagad, akkor minden percben erre kell figyelned.

Az első lépés:  hagyd abba a kesergést és nézz a tükörbe.

Ha jól határozod meg a célodat, azaz nem csak a kapcsolatod rendbe hozására, az exed visszahódítására gondolsz, hanem belátod, hogy neked magadnak kell változnod ahhoz, hogy a körülményeid is változhassanak, akkor nincs az az akadály, ami leküzdhetetlen lenne számodra. Az elsődleges célod tehát, mely a fókuszod középpontjává válik, hogy azzá az örömteli emberré alakulj, aki boldog, megújult kapcsolatban él a kedvesével. Nem, nem a régi időket akard vissza hozni, bármily csodálatosak voltak, hanem egy új, még annál is nagyszerűbb kapcsolatot.

loading...