Olvasnivaló

Tízmilliószoros nap van – mutatom, hogy tedd eredményessé

Évente 4 ilyen nap van a tibeti hagyományok szerint. A tibeti „Nagy” Buddha napokat hívják 10 milliószoros napoknak.  A négy legjelentősebb Buddhista vallási ünnepnap (Düchen-jeles alkalom), idejére esnek, ekkor a pozitív cselekedetre és gondolatokra való törekvés gyakorlása tízmilliószorosan hat. Érdemes kipróbálni!

Mit tehettek azért, hogy a lehető legjobban kihasználjátok ezt a támogató napot?

Legyetek egyszerűen boldogok, álmodozzatok bátran és lehetőleg kerüljétek a negatív helyzeteket, a pesszimista, panaszkodó embereket, és ti se panaszkodjatok!

Ne görcsöljetek rá semmire, ha mégis jön egy-két rossz gondolat, csak ismerjétek fel, nevessétek ki és engedjétek el. Sokszor jártam úgy, hogy ezeken a teremtő napokon mindig jött valami váratlan dolog, ami padlóra küldött. Aztán rájöttem, már reggel rágörcsöltem arra, nehogy valami rossz történjen aznap! És mivel rágörcsöltem, hát meg is történt. Minél lazábbak tudtok lenni, annál nagyobb lesz a siker!

Ne kritizáljatok senkit, magatokat sem, próbáljátok mindenkiben a jót észrevenni! Minden emberrel, akivel ma találkoztok legyetek kedvesek, mosolyogjatok rájuk és dicsérjétek meg valamiért. Ha így tesztek, akkor a viszonzás is ilyen lesz.

Este lefekvés előtt vegyétek számba mindazt a jót, ami történt veletek. Dicsérjétek meg magatokat az elvégzett munkáért, a sikerekért. Érdemes minden napotokat ezzel befejezni, ez segít az önbecsülésetek erősítésében.

loading...