A Hold

Húsvéti Telihold a Mérleg jegyében – most igazán óvatosnak kell lenned

Célegyenesben a Húsvét. A Hold még nő. Majd a nagyszombati telihold ingerlékennyé tehet téged és a környezetedet is. Jó lenne vita nélkül megúszni a hosszú hétvégét.

A telihold nem kényszerít senkit vitára. Csupán hajlamosít. Óriási a különbség.

Ma este telik meg teljesen a Hold, bár már napok óta teliholdnak látod az égen. Mivel még nő a Hold, hizlal. Vagyis óvatosnak kell lenned a finom falatokkal. Teliholdkor vallási hovatartozástól függetlenül hatásosan meditálhatsz. Ne mulaszd el ezt a remek lehetőséget!

Ha húsvét szombaton napnyugta után felnézel az égre, ragyogó teliholdat láthatsz, ami teljesen bevilágítja az éjszakai eget.
Április 16-án 20:57-kor lesz telihold. Kos Nap és Mérleg Hold szembenállását nevezzük teliholdnak. Az akaratosság (Kos) feszül neki az engedékenységnek (Mérleg). A telihold mindig felfokozza az ellentéteket, és hangsúlyozza azt, amiben nem értesz egyet másokkal, illetve a másikkal. Ilyenkor sokkal könnyebb összeveszned és/vagy szakítanod.

Akarva, akaratlanul választanod kell, hogy érvényesíted-e az akaratodat vagy engedékeny leszel. Valójában nem is ez okozza a fejtörést, hanem az, hogy neheztelni kezdesz arra, aki nem ért egyet veled. Amint ennek tudatában vagy, nevetségessé válik az egész. Ám a telihold megnehezíti, hogy ezt józanul ítéld meg.

Vigyáznod kell az utakon, mert teliholdkor több a baleset, a kapcsolataidban pedig a vita. Szerencsére a telihold gyorsan elmúlik. Kérdés, hogy mit hagy maga után.
Ez a telihold akkor érint érzékenyen, ha Kos vagy Mérleg-szülött vagy. De ha a Rák, vagy a Bak jegyében születtél, akkor is vigyázz!
Természetesen nem árt az óvatosság, ha bármely más jegy szülöttje vagy.

Telihold után 2 hétig fogy a Hold, ami a legjobb méregtelenítésre, fogyókúrára, selejtezésre, rossz szokásoktól való megszabadulásra. Szóval húsvét után belevághatsz!

 

loading...