Angyali üzenetekOlvasnivaló

Angyalaid tanácsai: Ha betartod, te is olyan életet élhetsz, amire mindig is vágytál

Csak akkor tudod meg valójában, milyen életet éltél, amikor megöregedsz, és visszatekintesz a múltba, újra végigfutva a szép és kellemetlen emlékeken. Akkor jössz csak rá, mit értél el az életben, milyen megvalósításokat hagysz magad után, hogy volt-e igazán értelme annak, hogy léteztél.

1. törvény: A szívemre és a megérzéseimre hallgattam.

A rendelkezésünkre álló idő véges, és nem szabad elfecsérelni. Ezért nem jó, ha hagyjuk magunkat befolyásolni különböző dogmák által, vagy mások véleménye után cselekszünk. Éljünk saját megérzéseink alapján, és hallgassunk a szívünkre! Akármilyen is legyen az életed, nem szabad beletörődnöd abba, hogy rossz döntést hoztál, és azt se engedd meg magadnak, hogy mások irányítsanak. Próbáld meg azt, amit meg szeretnél próbálni. Menj, ahová menni szeretnél. Kövesd a belső hangod, hiszen csak így lehetsz szabad és egész.

2. törvény: Azt mondtam, amit mondanom kellett.

Mindegyikünk fejében ott lakozik egy „elme-őr”, amelyet a családunkkal, barátainkkal, kollégáinkkal, főnökeinkkel és a társadalommal folytatott beszélgetések alakítanak ki. „Ő” azért létezik, hogy egyensúlyba tartsa interakcióinkat, és megsúgja azt, amit ajánlott vagy alkalmatlan kiejtenünk. Azonban tudnod kell, ez az „elme-őr” nem képes kontrollálni téged! Ez nem azt jelenti, hogy mindent elmondhatsz, amit abban a percben gondolsz, hanem inkább azt, hogy van-e bátorságod kiejteni azt, amit úgy érzed, el kell mondanod. Ne cenzúrázd magad, hanem mondd ki az igazságot, a te igazságod!

3. törvény: Azt tettem, amit tennem kellett.

Minden reggel két lehetőséggel találkozunk: vagy azzal, hogy úgy töltjük el a napunkat, hogy nem tudjuk, mi fog történni velünk, és csupán reagálunk az eseményekre, vagy azzal, hogy a saját döntéseink alapján szervezzük be a napunkat, építve és szőve a jövőnket. A sikeres emberek nagy adottsága, ami másokból hiányzik az, hogy képesek önmagukon uralkodni, önmagukat irányítani, megnevelni egy bizonyos cél érdekében. Ők azok, akik tesznek is valamit azért, hogy eljussanak egy másik pontba. Igaz, hogy nehéz önmagaddal kiegyezni, viszont utólag biztosan nem fogod megbánni!

4. törvény: Különbséget tudtam tenni.

Az életben általában azt kapjuk, amit adunk. Ha pozitív hatással vagyunk valakire, általa ugyanazt a pozitív energiát lopjuk be saját életünkbe. Éppen ezért, próbálj meg valami nagyot, rendkívülit tenni azért, hogy felvidíts egy személyt, és elkergesd a szomorúságát! Ha jó dolgot teszel, megváltoztathatod a világot! Nem a teljes univerzumot, viszont azét a személyét biztosan.

5. törvény: Tudom, mi az igazi szerelem.

Az, hogy megtaláld életed tökéletes pártját nem azt jelenti, hogy az ő elvárásainak eleget tegyél és olyanná válj, amilyennek ő szeretné. Az igaz szerelem valódi értelme az, hogy természetes és önmagad vagy, ezt pedig a másik személy teljes mértékben értékeli. A kapcsolatokat gondosan és ésszel kell megválasztani. Inkább legyünk egymagunk, mint rossz társaságban. És sietni sem érdemes. Aminek meg kell történnie, az úgyis megtörténik, a megfelelő időben, a megfelelő személyekkel, és semmiképp sem véletlenül.

6. törvény: Boldog és hálás vagyok.

Nagyon kevésre van szükségünk ahhoz, hogy megtaláljuk a boldogságot, ugyanis ez az érzés bennünk lakozik, abban a módban, ahogyan gondolkozunk. Azok a „lencsék”, amelyeken keresztül a világot, önmagunkat és az életet szemléljük, meghatározzák a közérzetünket, a mindennapjainkat. Éppen ezért, olyan „látási szöget” kell kiválasztanod és alkalmaznod a szemlélésben, amely kiaknázza a benned lévő boldogságot, és képes mosolyra deríteni.

7. törvény: Büszke vagyok magamra.

Te vagy saját magad legjobb barátja, és legőszintébb kritikusa. Függetlenül attól, hogy mások mit mondanak, létfontosságú, hogy jól érezd magad önmagad társaságában. Lehet furcsának hangzik ez neked, de gondolj bele: ha nem vagy elégedett önmagaddal, más milyen alapon hinne benned? Éppen ezért légy büszke önmagadra, és tanúsíts ezt a tiszteletet személyed iránt. A magabiztos és önmagukat értékelő embereknek szenvedélyeik vannak, elégedettek az életükkel, és példaképként léteznek társaik szemében. Ez viszont nem egyenlő azzal, hogy dicsérik magukat, hencegnek a megvalósításaikkal! Az, hogy büszke légy önmagadra azt jelenti, hogy tisztában vagy azzal, amit érdemelsz, és azzal is, hogy szeretnek és elfogadnak. Helyezd előtérbe a pozitív tulajdonságaid, és próbáld csiszolni a negatívakat. Csakis így haladhatsz előre szépen az életben.

8. törvény: Önmagam legjobb verziója lettem.

Az ideális az, hogy önmagadat add. Ha másnak próbálod megjátszani vagy előadni magad, biztosan nem fogsz messze jutni. Az erő, a siker és az elégedettség ugyanis akkor lépnek be az életedbe, ha jól érzed magad a bőrödben, és nem akarsz másvalaki lenni. Judy Garland szavaival élve, jobb önmagad legjobb verziójának lenni, mint egy másik személy másodkezű kiadása. Jegyezd meg: az életben csakis egy emberrel versenyezhetsz: önmagaddal, hogy jobbá és jobbá válj, azért!

9. törvény: Megbocsátottam azoknak, akik megbántottak.

Olyan ember nincs a földön, akit ne ért volna csalódás, akit ne bántottak volna meg – illetlenül beszéltek vele, átverték, visszaéltek a bizalmával, összetörték a szívét. Idővel pedig, habár enyhülni szokott a fájdalom, mégse tűnik el teljesen, ugyanis nehezen felejtünk és bocsátunk meg. Ez viszont több problémát is szül: nemcsak minket emészt és tesz boldogtalanná, hanem kapcsolatainkat teszi tönkre, elvonja a figyelmünket a munkánkról, meggátol minket abban, hogy örüljünk minden percnek és felszabadultan éljük az életünket. A harag ugyanis bezár, elszigetel. A megbocsátás viszont felszabadít.

10. törvény: Nem bánok semmit.

Hallgass a szívedre. Légy őszinte önmagaddal. Tedd azt, ami szükséges azért, hogy megvalósítsd az álmod. Légy kegyes a körülötted lévőkkel. Segíts, ahányszor tudsz. Szeresd azt, aki megérdemli, és értékeld a szeretteiddel ápolt kapcsolatokat. Értékelj minden veled történő dolgot, eseményt! Mosolyogj. Tanulj a hibáidból, amelyeket elkövettél az életben. Bocsáss meg. És ne akard többé megváltoztatni azt, amit nem lehet!

üdvözlettel:

Bellatrix

loading...