Olvasnivaló

Családi karma – örökölt családminták? Nemzedékről nemzedékre cipeljük a hibákat – de van megoldás

Nem ok nélkül inkarnálódtunk a családunkba, hanem bizonyos leckék és tapasztalatok elsajátítása miatt. Ugyanakkor a családi karmát nemzedékről nemzedékre örökölhetjük és igencsak meg tudja nehezíteni az életünket. Ám ez a 8 módszer segíthet megszabadulni tőle.

Egy családon belül rengeteg „ok-okozati tényezőt” vagy családi karmát építhetünk fel. A családtagoknak megvannak bizonyos kollektív hiedelmei, viselkedései és energiamintái. Ugyanakkor a tetteink is formálják a karmánkat, így az őseink tettei is kihatnak a mostani generációnkra.

Tehát bármilyen meggyőződést, értékeket és viselkedést vall egy család azt teherként cipelhetjük tovább, akárcsak a tetteik következményeit a múltból. Ugyanis a családban van egy kollektív rezgés, amely generációról generációra öröklődik át. A karma az okról és okozatról szól, és a családunk jelentős hatással van ránk.

Például:

– A szülők egy csoportja folyamatosan fél bizonyos dolgoktól, és olyan magatartást tanúsítanak, ami állandó félelmet, aggodalmat, szorongást generál.

– A családnak van egy jellegzetes „átka”, amit mondjuk nő vagy férfi, vagy egy bizonyos rokon örököl.

– Ha például egy családon belül minden személy orvos és jogász, akkor nagy nyomás nehezedik az új családtagokra, hogy kövessék a vonalat.

Most pedig lássuk a családi karma feloldásának módjait:

1. Ismerd meg a családi karmát

 

Vedd észre, ha a családod negatív szokásokat, mintákat követ és ezeket örökítették át neked. Nem muszáj követned őket. Érdemes alaposan feltérképezni a családi mintákat és egyúttal a család múltját. Hiszen az is negatívan hathat ránk, ha tudod, hogy ötven évvel ezelőtt a családod kisemmizett egy másik családot.

2. Mondd magadban; „Nálam megáll a ciklus”

 

Semmilyen terhet nem kell továbbcipelned, még akkor sem, ha elvárják. Te írod a sorsodat, kitörhetsz a családi béklyóból.

3. Tanulj a családi karmádból

 

Mi okozza a viselkedésüket? Milyen hatással vannak egymásra? Ha tanulunk azokból a tapasztalatokból, amelyeknek ki vagyunk téve, felszabadíthatjuk a karmát. Ha nem tanuljuk meg a leckéket, akkor lehet, hogy meg kell ismételnünk őket ebben az életben vagy egy másik életben. Ha odafigyelünk a leckékre, amelyeket a családunk tanít , – illetve, amit meg kellett volna tanulniuk – felszabadíthatjuk a karmát és továbbléphetünk.

4. Változtasd meg hiedelmeidet és viselkedésedet

 

Lehet, hogy sok korlátozó hiedelmet és viselkedési normát vettél át a családodtól. Mondhatod magadnak:

– Én másképp fogom nevelni a gyerekeimet.

– Másik városba költözöm és új életet kezdtek.

– Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy jóvátegyem a családom tetteit.

Ha a családod egy másik életből cipeli a terheket, te megteheted, hogy elkezded leróni őket és ezáltal megszabadulsz a negatív karmától. Például ha ártottak másnak, te igyekezhetnél minél több jót tenni az életedben, de nem kényszeredetten, hanem természetesen, szívből jövően.

5. Mutass példát, hogy a család többi tagja lássa, van más út is

 

– Például, ha ragaszkodnak a vallásukhoz, te megmutathatod, hogy anélkül is boldog vagy és jó életed van.

– Vagy lehet, hogy idáig mindenkit szegénység sújtott, de te megtörheted ezt az „átkot”.

– Ha nem hisznek a szerelemben, mert eddig mindenki elvált, te ezt is megcáfolhatod, hogy igenis létezik az igaz szerelem.

A példamutatás feloldozást von maga után és elfogadást válthat ki a családodból.

6. Egy időre távolodj el a családodtól

 

Teljesen elfogadható, ha egy lépést hátralépsz, miközben újra felfedezed önmagad. Mivel sok régi hiedelmedet és viselkedési normádat készülsz eltávolítani, amelyeket családi környezetedből vettél át (vagy osztozol velük a korábbi generációktól származó karmán), ezért időre lesz szükséged. Távolodj el, hogy megtaláld önmagadat és leválj a családodról, mert annál hatékonyabban ismered fel és győződ le a karmát.

7. Változtasd meg a családodról alkotott véleményedet

 

Előfordulhat, hogy érzelmileg továbbra is függsz a családodtól, például továbbra is megerősítést kérsz édesanyádtól. Elvághatod a hozzá való kötődés érzelmi zsinórját, hogy ne legyen annyira hatással rád a veled szemben tanúsított viselkedése, véleménye. Ha pedig negatív képed alakult ki egyes rokonokról, azokat szintén érdemes megváltoztatnod a róla kialakított véleményedet.

8. Bocsáss meg a családtagoknak

 

A megbocsátás a karma legfőbb kiirtója. A megértés megbocsátáshoz vezet. Ha megértjük, hogy családtagjaink miért viselkednek úgy, ahogy, akkor könnyebb megbocsátani nekik. Szüleink gyakran maguk is lelki sérültek, szenvednek, mert fájdalmat okoztak nekik, vagy egyszerűen nem értik, mit csinálnak. Azért viselkednek így, mert ez normális számukra, mert ezt látták, ezt kapták. Megérthetjük ezt, és megpróbálhatunk megbocsátani nekik.

Ha megtanultuk a leckéket, és megbocsátottunk a családtagjainknak, akkor nem kell újra átmenni ezeken a leckéken, és a karma feloldódik.

loading...