Olvasnivaló

Az a sorsom, hogy egyedül legyek? Miért nem találom a társam?

Biztosan mindenki környezetében vannak olyanok, akik esetében úgy tűnik, hiába próbálkoznak, hiába vágyakoznak, mégsem sikerül stabil és boldog párkapcsolatra lelniük. Mintha messziről elkerülné őket a szerelem, vagy ha van egy-két randevújuk, még azelőtt vége lesz az ismeretségnek, mielőtt komolyra fordulhatott volna.

Mert elvesztettünk valakit…

Természetesen, nem csak ezoterikus magyarázata lehet a társ nélküli életnek, előfordul, hogy a pszichében kell keresni az okot és a megoldást. Erre hívja fel a figyelmet Faragó Melinda asztrológus-pszichológus.

„Lehetnek a háttérben kötődési problémák, amelyek gyermekkori sérülésekből, elakadásokból, a szülők rossz házassági mintájából adódhatnak – mondja a szakértő. – De az, hogy nem merünk máshoz kapcsolódni, félünk a csalódástól vagy a veszteségtől, és emiatt szinte taszítjuk magunktól egy párkapcsolat lehetőségét, táplálkozhat abból is – és itt már inkább spirituális vizekre eveztünk –, hogy még magzati korban elvesztettük az ikertestvérünket, és ez a hiány egész életünkre rányomja a bélyegét. Egy ilyen történet viszont általában nem szokott felszínre bukkanni, mivel a szülők nem igazán beszélnek róla, vagy éppenséggel nem is tudták, hogy az anya eredetileg ikreket várt, és sokszor akkor derülnek csak ki, amikor a párkapcsolat hiányától szenvedő ember eljut egy családállításra. Ott viszont egyértelműen meg szokott mutatkozni az elveszett testvér, aki esetleg – anélkül, hogy tudnánk róla – akadályoz minket abban, hogy felszabadultan vágjunk bele egy kapcsolatba.”

Mert karmikus feladat…

Az is előfordulhat, hogy azért nem sikerül szerelemre találnunk, mert az előző életünkből hozunk olyan karmikus feladatot, amelyet meg kell oldanunk. Jó hír, hogy ez nem azt jelenti, hogy magányosan kell leélni az életünket, de lehet, hogy nem árt, ha kapunk segítséget például egy előző életes utaztatással vagy horoszkóppal.

„Hozhatunk előző életünkből olyan elakadást, karmát, ami miatt most úgy érezhetjük, nem sikerül semmi a szerelem területén. Lehet, egy korábbi életben olyan mélyen megbántottuk a párunkat, olyan nagyon ártottunk neki, hogy most ennek a következményeit kell viselnünk. Vagy annyira nehéz, fájdalmas volt a párkapcsolat, hogy ebben az életben inkább bele sem kezdünk egy szerelmi viszonyba, mert tudatalatt érezzük, hogy abban könnyen sérülhetünk. A horoszkóp utal rá, ha ilyen karmikus feladatunk van, ám nem determinál minket arra, hogy egyedül éljük le az életünket. Sőt, kideríthető általa, hogy merre kell továbbhaladnunk, milyen utat válasszunk, ha szeretnénk a feladatot megoldani, és lehetőséget adni ebben az életben egy boldog párkapcsolatra.

Mert nincs itt az ideje…

Talán túl egyszerűnek tűnik ez a válasz, de bizony előfordul, hogy egyszerűen nincs itt az ideje a szerelemnek az életünkben, és ezért nincs párkapcsolatunk. Ez hosszú ideig is eltarthat, akár évekig is.

„A horoszkóp megmutatja, ha most az életünk más területével kell foglalkoznunk, ott kell megoldanunk valamit, és csak utána következhet a szerelem kérdése. A párkapcsolatot egyébként a horoszkópban a 7-es ház jelöli, az ott lévő feszültségek természetesen utalhatnak arra, hogy valakinek hiányzik az életéből a szerelem, de mivel összességében kell néznünk a teljes képet, az is előfordulhat akár, hogy az 1-es házban – amely a személyiségünket mutatja –, van megoldandó feladat, ami ugyanúgy hat a 7-es házra és a párkapcsolatra is.”

És mivel az életünk egyik területe hatással van a másikra, könnyen lehet, hogyha megoldunk valamit a családunkban vagy éppen a karrierünkben, az megnyitja az utat a boldog párkapcsolat irányába is.

El sem tudjuk képzelni…

Akik hisznek a gondolatok teremtő erejében, azok pontosan tudják, hogy mennyire fontos a pozitív gondolkodás. Sok esetben azért él valaki nagyon sokáig egyedül, mert annyira megszokta ezt az állapotot, hogy valójában nem is tudja már elképzelni az életet kétszemélyes háztartásban. Igyekezzünk átalakítani a gondolkodásunkat, próbáljunk meg magunkra úgy tekinteni, mint akit lehet szeretni és aki szeretni tud. És ha ez egyedül nem megy, kérjünk segítséget, dolgozzunk magunkon.

loading...