A Hold

Június 24: Szent Iván napja és Telihold a Bak jegyében – nincs helye halogatásnak

Június 24-én, csütörtökön, Szent Iván napjának estéjén (20:40-kor) lesz telihold.

A mostani telihold azért különleges, mert egybeesik a napnyugtával és a holdkeltével is. Vagyis a teliholdat épp a horizonton találod. Ettől fényes és feszült lesz az éjszaka. Ne csodálkozz, ha nehezen alszol el, sokat forgolódsz, rosszat álmodsz! Ennek nem csak a hőség az oka.

Szent Iván napján délután lép át a Hold a megfontolt Bakba. Este lesz telihold. Ilyenkor minden sokkal élesebb, kontúrosabb és következesebb lesz. Most nincs helye a mentegetőzésnek és a halogatásnak. Fogd meg, és csináld meg! Vagy legalább kezdd el!

Ez nem az érzelgősség, romantika időszaka, inkább a kötelességtudatból végzett mindennapi munkáké a főszerep. Épp ezért kissé lehangoltakká válhatunk, amennyiben nem fogadjuk el, hogy most ez a dolgunk.

tt az ideje, hogy költségvetést készítsetek, vagy foglalkozzanak ingatlan és pénzbefektetési ügyeitekkel. Mindenfajta tervezés, elemzés, ami a jövőt érinti időszerű lehet. Kötelességtudatotok előtérbe kerül, hosszú távú tervek előkészítésébe ideális most belefogni. Idősebb hozzátartozóitok gondozására is késztetést érezhettek, ugyanakkor praktikus tennivalókkal is szívesen foglalkoztok. Ezeken a napokon inkább melankolikusság a jellemző, óvatosak, tartózkodóbbak lehettek érzelmi területeken. Tanácsos vidító tevékenységről gondoskodni, esélyt se adjatok a sötét gondolatoknak! Az ilyenkor kötött kapcsolatok sokszor érdekkapcsolatok, az érzelmek nem játszanak fontos szerepet.

Növő Hold időszakában gondoljátok át, mi korlátoz még benneteket abban, hogy önmagatok legyetek? Ezen tudtok most még változtatni, Teliholdnál elengedni.

A közlekedésben is óvatosnak kell lenned. Most a szembejövő emberek, járművek okozhatnak bajt. A józanságnak, és nem az érzelmességnek van itt az ideje. Ezzel elkerülheted a legrosszabbat: a balesetet.
Leginkább akkor vagy érintett, ha a Rák vagy a Bak jelében születtél. De Kosként vagy Mérlegként sem lesz könnyű dolgod.
Természetesen akkor is legyél óvatos, ha bármelyik más jegyben születtél!

loading...