Olvasnivaló

A karmikus szerelem létezik – tudd meg, megtaláltad-e már

Megismerkedünk valakivel. Nem tudjuk miért, de mágnesként vonzódunk hozzá. A szemébe nézünk és elbizonytalanodunk. Találkoztunk már valahol? Zavartan kutatunk emlékeink között, de sehogy sem tudjuk hova tenni az ismeretlen ismerőst, mégis érezzük, valami öszeköt minket. A szerelmesek nem felejtik el egymást.

Akik egykoron sokat jelentettek egymásnak újra találkoznak egy későbbi életükben. Talán sikerül majd megoldaniuk azokat a problémáikat, amelyeket korábban lezáratlanul hagytak. Talán jóvátehetik, hogy bántották egymást. Nem fognak egymásra emlékezni, de érezni fogják, hogy ők ketten összetartoznak, láthatatlan köldökzsinórjaik erősebbek mindennél. Túlságosan könnyű feladat lenne, ha emlékeznének. A megoldás egyetlen útja, hogy a jelenben átéljük a másoknak okozott bánatot, minden fájdalmával együtt.

Ezzel felismerjük tetteink következményeit, ez a karma törvénye, amely elől bármennyire is rúgkapálunk, nem térhetünk ki! Már az első pillanat is különleges. Tudjuk, hogy ismeretlen emberrel állunk szembe, mégis érezzük, hogy ő egészen más, mint a többi. Hiába van másoknak vonzóbb külseje, lehengerlőbb humora, nem menekülhetünk, szívünk nem ereszti őt. Legtöbbször nem ismerjük fel találkozásaink karmikus jelentőségét. Deja vu, ki ne ismerné azt a pillanatot, amikor tudja, érzi: ”Ez már megtörtént egyszer.”
Senki sem tudja a magyarázatot. Egyes feltételezések szerint a deja vu-k nem mások, mint közös múltunkból feltörő emlékképeink.
Honnan tudhatjuk, hogy karmikus kapcsolatunk  van valakivel? A vonzódás erejéből, amennyiben a múltban szépen éltünk együtt, számíthatunk arra, hogy a jelenben is kiegyensúlyozott kapcsolatunk lesz a társunkkal. Ha viharos szerelmi életünk volt, hasonló nehézségekre számíthatunk azért, hogy megoldjuk azokat a problémákat, amelyeket korábban nem tettünk meg. Minél nagyobb nézeteltérések voltak közöttünk a múltban, a jelenben annál nagyobb lesz a vonzódás.
Tanulnunk kell, tetszik, vagy sem. Ha nem oldjuk meg korábban vétett hibáinkat, újra és újra szembe kell néznünk velük! Ha bántottunk valakit, ugyanezt a fájdalmat kell elviselnünk később. A folyamat lényege a tanulás, amely egyre jobban és jobban elmélyíti a két ember  közötti kapcsolatot, mígnem tökéletessé válik.

loading...