Olvasnivaló

Jelek, hogy ideje elengedned valakit az életedből

Kevés dolog nehezebb annál, mint elengedni az életedből valakit, akit szeretsz. Egy szerelmet, vagy akár egy jó barátot, akihez ragaszkodsz, és akiről talán sosem gondoltad volna, hogy egy nap nem lesz melletted. Amikor viszont egy kapcsolat, egy barátság megváltozik, és már nem hoz boldogságot egyikőtöknek sem, sajnos muszáj erőt venned magadon, és elengedned azt, aki nem szeretne már melletted lenni. Ha erre a személyre ráismersz az alábbi jelekben, elérkezett az idő!

Megtört a bizalom

A szeretet erőteljes, de cserébe sajnos sebezhetővé is tesz. Azáltal, hogy valakinek bizalmat szavazol, őszinte vagy vele, és rábízod a titkaidat, függeni kezdesz tőle. Míg egyes kapcsolatok kiállják ezt a próbát, addig mások elbuknak. Így ha a párod, egy jó barátod eljátssza a bizalmadat, hűtlen lesz hozzád, vagy továbbadja a titkaidat, úgy a bizalmad is gyorsan kettétörik.

Átverve érzed magad, és félsz attól, hogy ismét megnyílj előtte, bármennyire is próbálkozol rendbe hozni a kapcsolatot. Ha úgy látod, hogy egyszerűen nem tudsz megbízni még egyszer ebben a személyben, sajnos nem érdemes több időt szánnod rá.

Állandó nyomás a lelkeden

Nem is tudod, mikor voltál utoljára önfeledten boldog ezzel a személlyel. Mindig van egy drámai helyzet, egy veszekedés, egy komoly ellentét, ami feszültséget hoz az életetekbe. Ha együtt vagytok, valami nem stimmel. Azt érzed, hogy nem tudod elengedni magad, negatív energiák vesznek körül, és megmagyarázhatatlanul rossz a hangulatod.

Hiába akarod azt, hogy jól szórakozzatok, mindig csak akkor száll fel a lelkedről ez a súly, ha már nem vagytok együtt. Sokszor az emberek nem is tudják, de a lelkük megérzi, ha nem a megfelelő személlyel barátkoznak, alkotnak egy párt.

Ezek a megérzéseid erősebbek, mint hinnéd, és utólag mindenki belátja, hogy valóban hallgatni kellett volna a belső hangokra.

Te hozod az áldozatot

Egy kiegyensúlyozott párkapcsolatnál vagy egy igaz barátságnál az egyensúly mindig jelen van. Egyszer te vagy az, aki kompromisszumot köt, aztán a másik fél. De sokszor észrevétlenül megborul ez a mérleg, pláne, ha az egyik fél jobban tart a másik elvesztésétől.

Érdemes körülnézned, hány olyan pár létezik még a te környezetedben is, ahol az egyik fél dominánsabb, irányítóbb, és a másik állandóan alkalmazkodik. Még ha meg is teszi ezt szeretetből, akkor sem érzi magát boldognak.

Ezért ha azt látod, hogy mindig te vagy az, aki megértő, aki változtat a másik kedvéért, áldozatot hoz és kompromisszumot köt, meglehet, hogy nem érdemel meg téged ez az ember. Ha sosem hajlandó a te kedvedre dönteni, kénytelen vagy elengedni őt.

Nem vagy elég fontos

Ha neked fontos valaki, értelemszerű, hogy elvárod tőle ugyanezt. Egy kapcsolatban, barátságban alap, hogy az emberek keresik egymás társaságát, meghallgatják, hogy telt a napjuk, és beszélnek az érzéseikről – úgy, hogy arra a másik fél tényleg oda is figyel.

Ha ez a szerep viszont kizárólag a te válladat nyomja, előbb-utóbb kihasználva érzed magad, és majdnem biztos, hogy jól is látod a helyzetet. Vannak emberek, akik jó szándékkal ismerkednek másokkal, ám akaratlanul is elkezdik őket kihasználni, mert látják, milyen empatikus és jó hallgatóság ez a személy.

Ha úgy érzed, hogy te is ebbe a szerepbe lettél beskatulyázva, és egy ideje már nem vagy fontos a másiknak, bármennyire is nehéz, de neked kell lezárni a helyzetet!

Alig van önbizalmad

Nehéz észrevenni, mikor indul el lefelé a lejtőn az önbizalmad. Általában ugyanis apróságok fokozatosan vesznek le belőle, így mire észbekapsz, már kételkedsz magadban. Ezt gyakran az váltja ki, hogy a párod, barátod túl kritikus veled. Könnyű észrevenni mások hibáit, és szóvá tenni azt, de általában az emberek bele sem gondolnak abba, hogy a szerintük „építő kritika” milyen mély hatással lehet valakire.

Ugyanez a párkapcsolatokban is igaz. Mindenkinek van rossz napja, de ha a párod rajtad vezeti le a feszültséget, és sokszor türelmetlen veled, esetleg régóta nem dicsér meg, az önbizalmad mélyen lerombolódhat. A gond az, hogy egy ilyen kapcsolat nem vezet sok jóra, és sosem szól hosszú távra. Ha valaki gyakran megbánt, egyszerűen nem a Nagy Ő az életedben.

loading...