Jóslás

Jelent már meg álmodban Jézus vagy Isten? Nagyon fontos dolgot jelent!

„Az álmok nem szándékos és önkényes kitalálások, hanem természetes jelenségek, és semmi mások, mint amit éppen ábrázolnak. Nem csalnak, nem hazudnak, nem csűrnek-csavarnak és nem kendőznek el semmit, hanem naiv módon azt adják tudtul, ami, és amit gondolnak. Csakis azért bosszantók és megtévesztők, mert nem értjük őket. Nem alkalmaznak semmiféle bűvészkedést, hogy elrejtsenek valamit, hanem kimondják, ami a lényegi tartalmuk, a maguk módján a lehető legvilágosabban. Azt is képesek vagyunk felismerni, miért olyan sajátosak és bonyolultak: a tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy olyasmit iparkodnak kifejezni, amit az én nem tud és nem ért meg.”

Sok ember álmodott már Jézussal vagy Istennel, és ezek az emberek ébredés után valami egészen furcsát érezhettek, valami olyat, amit addig még sohasem. Kevesen vannak tisztában ezeknek az álmoknak a jelentésével, pedig sokkal fontosabb dolgot hordoznak magukban, mint gondolnánk.

Jézus

Ha a Megváltóval álmodik valaki, legtöbbször ez valamilyen szenvedésre, megmagyarázhatatlan eseményre, érzésre utal, mivel Jézus kereszthalála sok emberben a szenvedést, feláldozást idézi fel.

Isten

Ha Isten jelenik meg álmainkban, akkor az a tökéletességgel, a fénnyel, a jósággal és a szigorral hozható összefüggésbe. És ha az álmodó még párbeszédet is folytatott a Mindenhatóval, akkor az azt jelenti, hogy szinte minden vágya teljesülni fog, és boldog lesz. Az is teljesen pozitív dologra utal, ha netán az Úr átölel, vagy áldását adja az álmodóra.

Freud véleménye

A híres osztrák pszichoanalitikus, Sigmund Freud szerint a vallásos érzelmek mélyen gyökereznek az emberi tudatban, ami azért van jelen, mert ezáltal megszűnik a hívő emberek halálfélelme.

Jung véleménye

Carl Gustav Jung szerint Krisztus álombeli megjelenése egy olyan törvény megszületésére utal, amely minden erőt képes irányítani. Tehát a Megváltó álomképe egyenlő Istennel.

A lényeg az, hogy, ha Istennel, ha Jézussal álmodtunk, az jót jelent az életünkre nézve. Megerősödünk hitünkben, megszabadulunk a félelmeinktől és közelebb kerülünk a spirituális világhoz.

loading...