Hétköznapi varázslatokOlvasnivaló

A világ legveszélyesebb mágikus könyvei

Az uralmunk alá hajthatjuk a szellemeket, megidézhetjük Lucifert, vagy bármit megteremthetünk magunknak, ha a kezünkbe kerül az öt legerősebb varázskönyv egyike.

Egy valamit is magára adó boszorkánynak rendelkeznie kell egy varázskönyvvel, amibe lejegyzi a rituálékat, varázslatokat, átkokat és mindent, aminek köze van a mágiához. Egy ilyen grimoire nagy kincs, hiszen hatalmas erővel rendelkezhet, ezért a boszorkányoknak vigyázniuk kell, hogy nehogy amatőr kezébe kerüljön a könyv, mert akkor jólét helyett, balsorsot teremthet. Ám abban az esetben, ha valaki mesterien ért a mágiához, és megkaparintja a világ öt legerősebb mágikus könyvét, akkor uralkodhat a szellemek felett, előnyös üzletet köthet a démonokkal, és megteremthet mindent, amire csak a szíve vágyik.

A grimoire elnevezés a francia grammaire (nyelvtan) szóból ered, a könyvek pedig klasszikus héber, esetleg egyiptomi eredetűek. Állítólag a bennük szereplő varázslatok csak akkor működnek, ha a könyvet ajándékba kapja valaki, ugyanis a gazdát cserélő pénz kioltja a varázskönyv erejét. A klasszikus grimoire-ok nagyméretű, emberi vagy állati bőrbe kötött könyvek, amelynek tartalomjegyzékét kézzel írták a pergamenlapokra.

A világ legveszélyesebb varázskönyveiben olyan részletes, pecsétekkel ellátott szertartásokat találunk, amelyekkel szellemeket és démonokat lehet idézni, de azok a varázslatok se ritkák, amelyekkel a kiszemeltünket kaphatjuk meg, fokozhatjuk a saját vagy az állataink termékenységét, több pénzt szerezhetünk, belepillanthatunk a jövőbe, de még arra is találunk útmutatás, hogy hogyan adjuk el a lelkünket az ördögnek.

Manapság hiába kapnánk ajándékba egy ilyen értékes grimoire-t, ugyanis nincsenek meg maradéktalanul azok a körülmények, mint régen, illetve a rituálék hozzávalóit se lehet egykönnyen megszerezni, hiszen nem lophatunk büntetlenül koporsószöget, vagy egy tolvaj levágott kezét, ahogy méhlepényt, állati belsőséget sem vehetünk a sarki boltban. Az is akadályozza az erős rituálék elvégzését, hogy nem sokan tehetjük meg, hogy elvonuljunk a világ elől egy hétre, és a szexet is mellőzzük, ugyanis a testi érintkezés néhány esetben ront a varázslat hatásosságán.

Ha tehát ajándékba kapnánk egy grimoire-t, ráadásul a tudásunk is megvan a varázsláshoz, akkor még egy időgép is kellene, hogy visszamehessünk abba a korban, amikor minden körülmény adott volt a sikeres szertartásokhoz.

grimoire
A Grand Grimoire:

„Vörös Sárkány” címen is ismerhető a leghatásosabb, legveszélyesebb grimoire, amiben színtiszta fekete mágia szerepel.

Az 1421 és 1521 között íródott, eredeti varázskönyv több, mint 1000 oldal. Ha tehát ennél vékonyabb Grand Grimoire kerül a kezünkbe, akkor az hamisítvány. Az eredeti könyv szerzője Antonio Venitiana del Rabina, aki az eredeti Salamoni írásokat és mágiákat gyűjtött össze, a grimoire célja pedig az, hogy hogyan lehet megidézni Lucifert, avagy Lucifuge Rofocale. Természetesen az ördög megidézésének oka az, hogy az ember üzletet köthessen vele, és mindent megkaphasson tőle, amire csak vágyik. A könyvvel egyébként nemcsak Lucifert lehet előrángatni a pokolból, hanem más démonokat is, ugyanis a démon pecsétek leírását is megtaláljuk a grimoire-ban, ahogy azt is, hogy miképpen idézzünk szellemeket, illetve további titkos tudás és varázslatokat is őriznek a lapok.

Lemegeton – Salamon kis kulcsairól: 

A grimoire keletkezési ideje ismeretlen, de azt tudjuk, hogy a legrégibb fennmaradt példány a XVII. századból való. A történet szerint a varázskönyv Salamon király démonainak megidézéséhez ad segítséget, felsorolva mind a 72 démont, azok mágikus pecsétjét, de azt is leírták benne, hogy hogyan néznek ki a démonok, és mi a munkakörük. Az itt szereplő démonok legtöbbje különböző művészetekkel rendelkezik, a felsorolásuk pedig érdekes képet fest le arról, hogy milyen lehetőségek vannak a mágikus erő alkalmazására.

A legenda szerint, amikor Salamon király megöregedett, akkor egy rézhordóba ejtette foglyul a démonokat, majd egy tó mélyére süllyesztette a hordót, amit a babilóniak találtak meg. Amikor a babilóniak kinyitották a rögtönzött börtönt, akkor a világra szabadították a démonokat, akiket az óta a könyvben leírtak szerint idézhetünk meg.

A Lemegeton célja elsősorban az, hogy tudást szerezzünk belőle, hiszen az ebben megnevezett démonok a mágikus tudományok, a művészetek, a filozófia, a matematika, a logika, az asztronómia és az asztrológia felelősei, emellett uralkodnak a drágakövek és a növények misztikus ereje felett.

Sok démon egyébként szigorúan őrzött titkokat fecseg el, ha sikerül megidézni, sőt, megengedik, hogy bepillantsuk a múltba, a jelenbe és a jövőbe. Szerelmeseket hoznak össze, választanak szét, háborút robbanthatnak ki, vagy békét hozhatnak, de gazdagságot is adhatnak, tehát bármit lehet kérni, csak a megfelelő démon kell hozzá.

Abramelin szent mágiája:

Emelkedett stílusban írták meg a varázskönyvet, ami abban különbözik a többitől, hogy nem követeli meg a rituálé szélsőséges aprólékosságát, illetve a szokásos tervezést.

Az Abramelin olyan előírásokat tartalmaz, amiket be kell tartani. Ezek parancsok, amik megkövetelik, hogy betartsuk az illendőséget a magasztos szertartás elvégzésekor. Ha ezeket elvégzik, akkor csak annyit kell tenni, hogy fél éven keresztül növekvő buzgalommal és koncentrációval megszerezzük a Szent Védőangyal tudását, tanítását. Ha elkészültek a megfelelő talizmánok, akkor azok felveszik a különböző szellemek erejét, aminek a felhasználásával a világon bármit elérhet az ember, amit csak szeretne.

A Picatrix: 

A rituális mágia és a talizmán legösszefogóbb középkori varázskönyve, amit a XIII. század közepe környékén fordítottak le arabról kasztíliaira, majd a második fázisban latinra.

A Picatrix több, mint egy mágikus receptkönyv és az arab talizmánok gyűjteménye, hiszen mágiáról, tudományelméletről, mágia-klasszifikációt, az amulettek működési elvéről, bolygószellemekhez intézett imákról, démonok kényszerítéséről és további praktikákról olvashatunk benne.

A grimoire négy könyvből áll. Az első kettőben kevés a démoni, démonikusnak érthető fejezet, de ezekben találhatjuk a necromancia jelentését taglaló részt. Ugyancsak az első könyvben szerepel a mágikus célokat szolgáló talizmánképek leírása. Ezekkel szerelmet lehet ébreszteni, de várost is le lehet rombolni, elűzhetjük a házban tanyázó skorpiókat, kígyókat, és baráti kapcsolatokat tehetünk tönkre.

A második könyv hosszan taglalja, hogy milyen képek rajzolhatók a hét bolygóról a különféle hagyományok, tekintélyek szerint. A bolygók képeinek leírását a dekanikus szellemek jellemzése követi. Ők olyan mágikus erővel bíró entitások, akiket meg lehet idézni.

Arról is pontos leírást kapunk, hogy a bolygószellemeket hogyan kell megközelíteni az imákkal, könyörgéssel, illetve miképpen idézzünk szellemet, milyen anyaggal füstöljünk. Ezek a varázslatok megkövetelik az állatáldozatot és az emberek imádatát.

Claviculae Salamonis – Salamon kulcsai: 

Ennek a grimoire-nak nagy hatása volt az európai mágikus eljárások alapjaira. A könyv eredeti szerzője Salamon, a bibliai király, aki uralkodott a démonok felett.

A Claviculae Salamonis alapja az arab mágia és a héber kabbalisztika. A varázskönyvben mágikus pecsétek, héber és magyar nyelvű imák szerepelnek. Ezeknek a célja az, hogy kapcsolatba lépjünk Istennel, megidézzük a szellemeket, akiktől gazdagságot, egészséget, szerelmet, tudást, hatalmat és még sok minden mást kaphatunk.

Nagyjából ugyanezekről olvashatunk a Salamon Testamentumában a Mózes VI.-VII. könyvébe. Emellett a grimoire abban is segít, hogy miképpen menekülhetünk meg a halál elől, hogyan szerezhető meg a bölcsek köve, amivel láthatjuk a jövőt, illetve a mágikus ékszerek készítését is taglalja az alkotás.

Ha esetleg ezek után úgy döntünk, hogy bejárjuk a könyvesboltokat, hogy megvegyük valamelyik grimoire-t, akkor tudnunk kell, hogy a napjainkban megjelent példányoknak köze sincs az eredeti művekhez, ugyanis azokat múzeumok, műgyűjtők birtokolják.

Üdvözlettel:

Bellatrix

A Női Portál cikke nyomán

loading...