Reinkarnáció

A karma – nem összetévesztendő a sorssal

A karma napjaink legdivatosabb témája, amelyről mindenki hallott, de hogy pontosan mit  jelent, azt már kevesebben tudják.

A karma szanszkrit szó, tanítást,  tapasztalást jelent, amely a fejlődésünket szolgálja, és azt, hogy el kell végeznünk azt a feladatot, amiért születtünk. Sokan tévesen azt hiszik, hogy korábbi cselekedetek miatti büntetést, bűnhődést jelent. A karma törvénye viszont azt mondja, hogy minden – akár jó, akár rossz – cselekvésnek, akaratnak, szónak meglesz a következménye.

A karma törvénye igen egyszerű: pontosan azt tükrözi vissza, amit az egyénnek még meg kell tanulnia. A rossz dolgok addig kísérik az életünket, amíg nem tanultuk meg a leckét – ez a karma tanítása.

A karmikus feladatok rendszerint az emberi kapcsolatainkkal függnek össze, ezért nincs az életünkben olyan találkozás, amelynek ne lenne valamilyen célja. Persze vannak olyanok, amelyek csak színesítik a hétköznapokat, de a lelkünket mélyen megérintők, vagy azok, amelyek szoros kötelékké válnak, az előző életeinkkel, a karmánkkal függnek össze.

A karma nem azonos a sorssal.

Szerelmi karmák

Ha valaki szerelmes lesz első pillantásra, akkor gyakran előfordul, hogy egy régi, előző életekre visszanyúló, be nem teljesült kapcsolat folytatódik a jelenben. Ahhoz választunk kapcsolatot, amit meg kell tanulnunk, hogy továbbléphessünk. Ezzel talán nem ért egyet az, aki rossz kapcsolatban él. Pedig számára is ott van, vagy volt a lehetőség: rájönni, mit kell megtanulnia az adott helyzetből. A legnehezebb azzal szembenézni, hogy néha olyan negatív dolgot kapunk egy kapcsolattól, amire úgy érezzük, nem szolgáltunk rá. Pedig ha valami negatív hatással van ránk, akkor biztos, hogy elkövettük ugyanazt mások ellen. Ha nem tettünk volna ilyet, ma nem okozna semmilyen negatív érzelmet számunkra az a dolog, legfeljebb nem tartanánk logikusnak. Tehát meg kell tanulni, hogy ne válasszuk külön magunkat a kapcsolat másik szereplőjétől, hiszen ugyanakkora szerepünk van abban, ami történik: egyszer rászolgáltunk, most visszakapjuk. A jó hír az, hogy amint megtanuljuk a leckét, a minta eltűnik, annyival tisztábbak és tudatosabbak lettünk ezen a téren.
Sokszor azt látjuk, hogy az egyik – vagy mindkét fél – partner függő lett a kapcsolattól. Ez addig is elmehet, hogy egyikük (vagy mindketten) képtelen kilépni a viszonyból annak ellenére, hogy már szenved, káros rá nézve a kapcsolat. Ilyenkor az ember nem annyira a másik személytől függ, hanem magát a kapcsolatot nem hajlandó abbahagyni. Itt a megtanulni való lecke az lehet, hogy rájöjjön az illető: külső forrásból várja a szeretetet. Ráébredhet arra, hogy a párkapcsolat azt jelenti, szeretni és szeretve lenni – egyszerre. Ilyenkor nem valódi szerelemről beszélünk, hiszen más okok miatt marad (maradnak) benne a kapcsolatban. Talán fél szembenézni önmagával, vagy nagy veszteség érte, esetleg más, nem tudatos okok vezérlik, ezért nem mer egyedül lenni.

Gyakori karma, amikor az egyik fél áldozatot, a másik pedig “kivégzőt”, vagy megmentőt játszik. Az ilyen kapcsolatban teljesen téves elképzelések élnek az irányításról, és olyan alapokon nyugszik, ami meggátolja mindkét személyt a spirituális és emocionális fejlődésben. Ennek alfajai is vannak, mindegyik értékes leckéket tanít. Annak, aki teljesen feladja magát a másik fél javára, egyszer meg kell tanulnia, hogyan vegye vissza a részét, hiszen egy kapcsolat sikere kettőjükön, két ember közös erőfeszítésén múlik. Annak, akit megcsaltak, meg kell tanulnia felismerni  a másik ki nem elégített igényeit, vagy egyszerűen a nem megfelelő partnert.

Üdvözlettel: 

Bellatrix

loading...