Olvasnivaló

Mágikus babonák és valódi jelentésük

  •  A lekopogás babonája

A fán való lekopogás az ókori papok szokásos gyakorlata volt, hogy megkérjék Dryádot, a fák szellemét, hogy segítsen elkerülni a gonoszt, vagy támogassa kívánságukat. Könnyű belátni, hogy milyen könnyedén elterjed ez a babona, amikor az emberek mindenfélét elkezdtek „lekopogni”.

  • Fokhagyma a gonosz elűzésére

A fokhagyma az a növény, mely a legszorosabb kapcsolatban áll a Marssal. A Mars bolygó összefüggésben áll a szerencsétlenség elkerülésével, a gonosz elűzésével, és a szerencsejátékok pozitív kimenetelével. Ezért használják a fokhagymát a gonosz távol tartására, a jó szerencse bevonzására és a rossz karma megtörésére. Nem csoda, hogy a fokhagyma felaggatása még ma is általános gyakorlat.

  • Fekete macska rossz óment jelent

A legtöbb helyen a fekete macska szerencsétlenséget jelent. Érdekes azonban, hogy például Nagy-Brittaniában épp az ellenkezőjét tartják róla. A tényleges igazság az, hogy ha egy fekete macska keresztezi az utadat, az azt jelenti, hogy a szerencséd meg fog változni.

  •  Tükrök letakarása alvás közben

Ez a babona a boszorkányoktól ered, akik úgy vélték, hogy a tükrök átjárók a különböző világok között. Ha az Asztrális síkba indulsz, és alvás közben meglátod a tükörképedet, akkor megrémülhetsz, és erőszakosan visszahúzódhatsz a testedbe. Sokan mai napig letakarják a tükröket alvás előtt, főleg azért, mert félnek az ismeretlentől.

  • Só szórása

Általános gyakorlat, hogy só szórásával űzik el az ördögöt, vagy a szerencsétlenséget. Ez a babona valójában megalapozott, mert a sónak tényleg elűző tulajdonságai vannak. Rendkívül praktikus trükk, ha valakit valahonnan el akarnak üldözni.

  •  a tizenhármas szám, a szerencsétlenség száma

Ez a szám olyan rossz hírnévnek örvend, hogy számos vállalkozás kihagyja a jegyzékből. Bizonyos repülőgépeken például nincs 13-as számú szék, vagy egy-egy szállodában nincs ilyen jelzésű szoba. Ez a mai napig élénk babona abból ered, hogy a 13-as szám tönkreteszi a 12-es tökéletes egyensúlyát. A 12 a békét és a harmóniát képviseli, a 13-as számot pedig a balesetekhez és háborúhoz kapcsolják.

  •  Szerencsehozó négylevelű lóhere

Ez a babona Írországból ered, de világszerte elterjedt. Ez azért van, mert a négylevelű lóherét a boszorkányok használták a mágia eszközeként, hogy a szerelmet és gazdagságot hozó varázslataik sikerrel járjanak.

  •  Aprópénz és kívánságok

Szinte a világ minden táján dobálnak ez emberek a folyóba, szökőkútba pénzérmét, miközben elsuttogják kívánságaikat. Eredetileg arra használták ezt a „rítust”, hogy tiszteletet tanúsítsanak a víz szelleme iránt, aki ezáltal segíthet kifizetni azt, amit kell. Tehát, ha pénzérmét dobsz egy patakba, nem az érme fogja teljesíteni a kívánságodat, hanem valójában a víz szellemét kéred arra, hogy segítsen.

  • Pitypang

Nem ritka, hogy a gyermekek elfújnak egy-egy pitypangot, abban reménykedve, hogy a kívánságuk teljesül. Akárcsak a lóherét, a pitypangokat is a boszorkányok használták, csak ezeket szerencsehozó és vágykeltő varázslatoknál alkalmazták.

Üdvözlettel:

Bellatrix

loading...