Olvasnivaló

A vonzás törvénye – miért nem működik minden esetben?

vonzás törvénye széles körben használt ezoterikus fogalom. Alapelve, hogy minden gondolat rezgéseket bocsát ki és a hasonló a hasonlót vonzza.

A vonzás törvénye egyszerűen megfogalmazva: minden gondolat valósággá válik.

Azt a dolgot, amelyre gondolsz – legyen az akár jó, vagy akár rossz – vonzod magadhoz, és így elérheted. Ha az ember túl sokat gondol rosszra, akkor gyakrabban történnek vele rossz dolgok, ezért jó, ha pozitívan gondolkodunk, mivel a jó dolgokat ugyanúgy magunkhoz vonzhatjuk, mint a rosszakat.

A vonzás törvénye a 2006-ban megjelent A titok című filmmel került be a köztudatba. Mivel a vonzás törvénye ellentmond több tudományos ténynek, több tudós kritizálta.

Ahhoz, hogy irányítani tudjuk ezt az energiát, négy dolgot kell gyakorolnunk:

  • Tudnod kell, hogy valójában mire vágysz, és kérd azt az univerzumtól. (Az Univerzum fogalmát tágan használják: teremtőként, Istenként vagy bármi másként is felfogható.)
  • Összpontosítsd az érzelmeidet a kívánt dologra, és érezz hálát, lelkesedj érte.
  • Viselkedj és érezz úgy, mintha már megtörtént volna a kívánt dolog.
  • Légy nyitott, és fogadd el, amit kapsz.

Ha az ember arra gondol, hogy mije nincs, akkor a hiányból fog még többet kapni; ezt a negatív gondolatoknak köszönheti. Az egész teremtésnek, vonzásnak nagyon fontos “részlete”, hogy ne akarjuk mi megmondani, hogy hogyan is valósuljon meg, milyen módon közelítsen felénk és milyen részletek illeszkedjenek, hogy összeálljon a nagy egész. Nem! Az Univerzum csodálatos rendszere teszi a dolgát, működik az, csak épp nincs humorérzéke (vagy pont, hogy van), pontosan azt fogjuk kapni, amit megrendeltünk magunknak…

Üdvözlettel:

Bellatrix

loading...