Olvasnivaló

Honnan tudod, hogy szellem van a lakásban?

Egyesek szerint, kétség sem fér a kísértetek jelenlétéhez, mások örök pesszimisták maradnak. Egy biztos, bizonyos jelenségeket még a tudomány emberei sem mindig tudnak megmagyarázni. A paranormális jelenségek hívői szerint, a kísértetek olyan lények, melyek sokszor nincsenek annak tudatában, hogy meghaltak és nem tudnak elszakadni az adott helytől.

Ha szellem él a lakásban, annak több látható és hallható jele van. A szellem mindig jelez valamilyen módon. Ezeket a jeleket figyelve megállapíthatjuk, hogy vannak-e szellemek a lakásunkban. Ne feledjétek, ha szellem van a házban, akkor az azért van, mert valami odaköti, valami miatt nem tud elmenni, és mindenképpen kommunikálni akar az ott élőkkel.  És bár könnyen előfordulhat bárkivel, hogy csak a képzelete csapja be, ha gyakran tapasztalod a most következő jeleket, könnyedén gyanút foghatsz, hogy szellemek garázdálkodnak otthonodban!

Furcsa viselkedés az állatoknál
Az állatok, mint pl. a kutya és a macska érzékelik legtisztábban a kísérteteket. Az állatoknak sokkal fejlettebb hő és fényérzékelésük van, mint az embernek. Éppen ezért nem árt odafigyelned, kisállatod megváltozott szokásaira, esetleg váratlan reakcióira. Ilyen jelek lehetnek pl. ha kutyánk sokáig a semmibe mered, akár perceken keresztül is képes kitartóan nézni egy pontot, elfeledkezve mindenről. A macskák szintén élen járnak ebben.

Szokatlan hőmérséklet változás
Veled is megesett már, hogy hirtelen fuvallatról azt gondoltad, hogy szellő, pedig csukva volt az ablak? Az egyik legklasszikusabb jel, mikor hirtelen megmagyarázhatatlan hőváltozást tapasztalunk a szoba egyik részében.

Mozgó tárgyak
A legjellemzőbb jelenési forma, amikor kisebb-nagyobb tárgyak elmozdulnak, olykor a levegőbe emelkednek. Ezekre eddig a szellemvadászok körében sem született válasz. A legegyértelműbb jel olykor, hogy olyan tárgyak tűnnek el, melyekről korábban pontosan tudtuk hova tettük. Ezzel csupán azt jelzik, hogy jelen vannak.

Különös illatok
Gyakori eset, hogy különös, olykor jó, máskor pedig rossz szagok útján érezzük a kísértetek jelenlétét. Ilyenkor jellemzően sehogy sem találjuk a szag forrását. Ezek az illatok jellemzően a szellemhez kapcsolódnak.

Megmagyarázhatatlan események
Szellemek jelenléte során gyakran találkozhatunk maguktól ki-be kapcsolódó elektromos készülékekkel. A lámpa vagy a rádió magától bekapcsolódik, és minden ok nélkül furcsa jelzéseket ad. Esetleg a vízcsap magától elkezd folyni.

A legritkábban ugyan, de előfordulhat az is, hogy lépéseket hallunk a lakásban, de amikor a hang irányába fordulunk, még sincs ott senki. Az is megtörténhet, hogy azt halljuk, valaki elszaladt a szobaajtó előtt, de a család többi tagja nincs otthon, vagy mindenki bent van a helyiségben. Ilyenkor vállrándítással és legyintéssel szoktuk elhessegetni a kellemetlen gondolatokat.

A szellemvilágtól nem kell félni még akkor sem, ha épp van körülöttünk valaki. Nem árthat nekünk!

Üdvözlettel: Bellatrix

loading...