A Hold

2019. július 16 – Bak Telihold: az év legrázósabb időszaka

A bolygók állása szerint ez a hét talán az év legrázósabb időszaka.

Július harmadik hete valójában senkinek sem lesz igazán könnyű. Minden csillagjegyre hat ugyanis valamilyen formában a keddi részleges holdfogyatkozás. Amint elmúlik a telihold feszültsége, a horoszkóp újabb nehézségeket, problémákat jelez. Most mindennél fontosabb a türelem, a higgadtság, a tudatosság. A nehéz fényszögek sem tartanak örökké, nem érdemes tönkre tenni mindazt, ami eddig remekül működött..

A kedd éjszakai részleges holdfogyatkozás szokatlan borzongást visz a teliholdas éjszakádba. Úgy fogod érezni, hogy valami beteljesedett, egyben kiteljesedik, de mégis lesz pici hiányérzeted. Ne csodálkozz! Inkább várj kicsit, és kiderül, mi kell még a valódi teljességhez az életedben.

Telihold napján minden sokkal élesebb, kontúrosabb és következesebb lesz. Most nincs helye a mentegetőzésnek és a halogatásnak. Fogd meg, és csináld meg! Vagy legalább kezdd el! A részleges holdfogyatkozás szerint lehet kisebb hiányérzeted, de ez hamarosan el fog múlni.

23:38:41-kor telihold lesz az égen, ami nem lesz teljesen tele, ugyanis a Föld árnyékába kerül. Ez most csak részleges holdfogyatkozás: a Holdat nem takarja ki teljesen a Föld. Ha a csillagos égre nézel kedden éjjel, nemcsak a holdfogyatkozásban gyönyörködhetsz, hanem a Holdtól jobbra, kicsit lejjebb megtalálhatod a Szaturnuszt, és még lejjebb, tőle jobbra Jupitert is. Ezek az óriás bolygók emelik a telihold jelentőségét, és borzongással tudatják veled, mennyire parányi vagy. De vigyáznak is rád.

A keddi telihold az asztrológia szerint a Rák Nap és a Bak Hold szemben állása: a víz és a föld ellentéte. Mindkettő a termékenység szimbóluma, és pontosan ezért nem kéne harcolniuk egymással. Teliholdkor mindenki ingerlékenyebb és sértődékenyebb. Sajnos ez a feszültség megmérgezheti a keddi napodat és a szerda délelőttöt is. Jobb, ha elnéző leszel másokkal és önmagaddal is. A közlekedésben is óvatosnak kell lenned. Most a szembe jövő emberek, járművek okozhatnak bajt. A józanságnak, és nem az érzelmességnek van itt az ideje, így kerülheted el a legrosszabbat, a balesetet.

Maga a részleges holdfogyatkozás kedden éjfél előtt kezdődik, és szerdán hajnalban ér véget. Ne csodálkozz, ha szokottnál rosszabbul alszol ezen az éjszakán. Netán felkavaró álmok zavarják az alvásodat. Leginkább akkor vagy érintett, ha a Rák vagy a Bak jelében születtél. De Kosként, Mérlegként sem lesz most igazán könnyű dolgod.

Természetesen akkor is legyél óvatos, ha bármelyik más jegyben születtél.

Ahhoz, hogy a változások valóban új és számunkra kellemes eseményeket, lehetőségeket hozzanak az életünkbe, először meg kell válnunk nem működő kapcsolatainktól, akadályként működő meggyőződéseinktől, viselkedési mintáinktól. És fel kell ismernünk a generációk óta családunkat érintő problémás pontokat, mert most előttünk a lehetőség, hogy lezárjuk ezt a karmaláncot, megoldva ezzel saját életünk problémáját is. Egy eléggé felforgató Teliholdnak nézünk elébe, ami felkavarja tudattalanunk legnagyobb mélységét, felszínre hozva az elfojtott lelki sérüléseinket családi problémákat. Amennyiben tudatosan szemléljük az eseményeket, hatalmas felismerésekkel leszünk gazdagabbak, és az általuk szerzett tapasztalatokkal haladhatunk tovább utunkon.

Az elengedés célja, hogy helyet csináljunk az újnak. Tehát nem elég várni az új lehetőséget, a változást, helyet kell annak csinálni, a tettek mezejére lépve. Ha valami már nem működik az életünkben, akkor engedjük meg hogy távozzon, és egy csodás lehetőség köszönthessen ránk. Az a vákum ami az elengedett dolgok helyén keletkezik, tudja beszippantani az újdonságot, legyen az akár egy új kapcsolat, egy új munkahely vagy egy boldogabb élet.

Üdvözlettel:

Bellatrix

loading...