Bizonyíték arra, hogy a mennyország létezik? – egy szemtanú beszámolója

A Halálközeli Élményeket Kutató Alapítvány  azzal foglalkozik, hogy összegyűjtse azok élményeit, tapasztalatait, akiket visszahoztak a klinikai halálból.

Szerintük az egyik beszámoló azt igazolja, hogy a mennyország létezik.

Egy George J néven szereplő nő arról számolt be, hogy gyerekkorában elütötte egy autó. A kiérkezett mentősök szerint halott volt, amikor elkezdték az újraélesztését. George elmondta, hogy emlékszik arra, milyen érzés halottnak lenni, és azt állítja, hogy eljutott a mennyországba, de visszaküldték a földre. „Felülről láttam a mentősöket, ahogy igyekeznek ellátni. Pánikban voltak, mert azt hitték, meghaltam.Lenézve láttam, ahogy gyorsan levágják rólam a kabátot. Lelkem vagy öntudatom ezután távozott és eljutott a ‘mennybe’ vagy egy helyre, ahol azt mondták, ‘még nem jött el a te időd, vissza kell menned és valami fontosat tenned’. Vonakodva visszatértem, miközben a mentőautóban feküdtem, és olyan fájdalmat éreztem egész testemben, amilyet még soha. Sírtam és kiabáltam, amikor az autó befordult velem a sürgősségi osztály felé” – meséli a nő.

Néhány kutató azonban elmondta, hogy a fent leírt élmények normális jelenségnek számítanak, és egyáltalán nem bizonyítják a mennyország létét.

Dr. Sam Parnia kutatóorvos  elmondta, hogy az emberek úgy írják le az érzést, hogy egy fényes, meleg, barátságosan fogadó fény vonzza magához az embert. „Elhunyt rokonaikat érzik maguk mellett, szinte mintha üdvözölni jönnének eléjük. Gyakran számolnak be arról, hogy nem akartak visszajönni (az életbe). Sok ember ír le olyan érzést, mintha különválna a testétől és figyeli a rajta dolgozó orvosokat és ápolókat. Hallanak dolgokat és megjegyzik a körülöttük elhangzó beszélgetéseket.”

Ezek a történetek nem agyszülemények vagy hazugságok, az esetekben közreműködő orvosi személyzet minden esetben megerősítette a betegek által elmondottakat. A szakemberek hozzátették, maguk is meglepődtek az elmondottakon, hiszen a pácienseik technikailag halottak voltak, így nem lett volna szabad, hogy részletesen emlékezzenek a mellettük zajló eseményekre.

Mindez azonban nem igazolja a halál utáni élet létezését. Egyre több bizonyíték gyűlik össze arra, hogy az agy „lekapcsolódása” nem esik egybe a szívműködés leállásával. Egyik legújabb kutatásban azt követően, hogy az orvosok megállapították a halál beálltát egy sor megfigyelés alapján, a betegnél több mint tíz percig olyan agyhullámokat  észleltek, amelyek az alváskor figyelhetők meg. Dr. Sam Parnia  szerint a halálközeli élmények valószínűleg azért jönnek létre, mert az agy „szkenneli magát” egyfajta túlélési technikaként. Persze az oxigénhiány miatt egy idő után óhatatlanul beáll az agyhalál és innen már nincs visszatérés.

Az Origo nyomán

Üdvözlettel

Bellatrix