Olvasnivaló

A mágia színe

Először is szeretném leszögezni, hogy a mágia sem nem fekete, sem nem fehér. A mágia az, ami.

A mágia szempontjából azt szokták mondani, hogy fekete mágia az, ha beleavatkozunk a másik szabad akaratába. Véleményem szerint  a “rossz” és a “jó” nézőpont kérdése.  A fehér mágia az lenne a közhit szerint, hogy “jó” dolgokat varázsolunk. Mint ahogyan a közmondás szól: “A pokolba vezető út, jó-szándékkal van kikövezve.” De sohasem tudhatod, hogy mikor teszel jót, és mikor teszel rosszat a másikkal. Tehát a “fehér mágia” kifejezés is sántít.

A boszorkány az, aki a mágia színét megadja. És ez a fekete és a fehér mellett minden másfajta szín is lehet. Ennek ellenére széles körben fekete mágiáról beszélnek, ha a negatív energiák hatására van szükség egy gonosz terv megvalósításához. A fehér mágia ezen logika szerint az a mágia, amely pozitív ingadozásokat okoz, hogy jó hatású legyen.
A boszorkányok másképp tekintenek ezekre a fogalmakra.

A pentagram öt ága az 5 elemet jelképezi. A fehér mágia során az elemeket egyenlő arányban használjuk, a fekete mágia során az elemek súlyát eltoljuk az egyik javára aszerint, hogy mit szeretnénk elérni.

A fekete mágiától nem szabad félni.

Gyakorlati síkon a fekete mágia például védelmi varázslatot is tartalmaz, amely távol tartja tőlünk a negativ energiákat.

Ezen kívül használható a fekete mágia két ember közötti szimpátia megteremtésére, ún. szerelmi kötés létrehozására, de akár egy állás megpályázásánál is.

Nagyon nehezen meghatározható, hogy hol végződik a fehér mágia és hol kezdődik a fekete.
Ez utóbbi azt a felfogást tartalmazza, hogy a fekete mágia erősebb a fehérnél. A mágia alapvetően csak olyan erős, mint egy boszorkány akarata, hite és képzelőereje

A fekete mágia erős hatásának hírét talán azzal lehetne megindokolni, hogy az ember inkább a negatív gondolatokra hajlamos és ezekben bízik, mint a pozitívokban.

 

A mágia hatalom, melyet tudni kell jól használni!

 

Üdvözlettel:

Bellatrix

loading...