A Hold

Május 25. – Újhold

Újhold rituálé

Az újhold nagyon jó lehetőséget teremt egy új kezdethez, ezért érdemes rituálét végezni ilyenkor. Kérhetsz tőle új szerelmet, gyógyulást, megújulást, vagy feloldozást egy régi probléma alól. Írj le néhány olyan szót, mondatot, mely tükrözi reményedet, kívánságodat.

1.Válaszd ki a helyszínt.                                                                                                                                                                               Ideális esetben ezt a rituálét érdemes a szabadban végezni. Ha nincs lehetőséged arra, hogy kint legyél, akkor válassz egy olyan kényelmes szobát, ahol senki sem zavarhat meg. Tisztítsd meg a területet természetes füstölővel ( a zsálya a legideálisabb választás, mivel kapcsolatban áll a holddal), vagy ha ez nem áll rendelkezésedre, boltban kapható füstölőt is használhatsz (ebből választhatsz levendula, citrom/citrus, vagy tömjén  illatút, mivel ezek is köthetők az újholdhoz).

2.Készíts oltárt és díszítsd fel.                                                                                                                                                                         Nagyon fontos, hogy a díszítésen túl az oltárodon megjelenjen a 4 elem! A levegő elemet jelképezheti egy madártoll, vagy tömjénfüst(tömjénes füstölő füstje),; a víz elem egy tálka víz formájában lehet jelen; a föld elemet egy kő, vagy egy maréknyi föld jelképezze, a tüzet pedig fehér, vagy ezüstszínű (a Hold miatt) gyertyával keltsd életre.

3. Kérd az elemek segítségét a megfelelő égtájakon.                                                                                                                               Nagyon fontos, hogy az elemeket az oltárodon az égtájaknak megfelelően helyezd el. Délre tedd a tüzet, tehát a szűz gyertyát; a víz, vagy kagylóhéj nyugatra kerüljön; a földet, vagy követ északra tedd, és a levegő elem szimbólumát, a tollat, vagy tömjént a keleti oldalára helyezd az oltárnak. Ha minden  a helyére került, próbálj meg lenyugodni, találd meg belső békédet, és mondd ki hangosan reményedet, kívánságodat. A papírt, melyre kérésedet, a számodra fontos szavakat felírtad égesd el a gyertya lángjában. Amíg a papír ég, képzeld el, hogy füstje a kívánságaiddal  felszáll az univerzumba.

4. Köszönd meg az energiáknak,                                                                                                                                                                      az Univerzumnak, a Teremtőnek, az Angyaloknak, akiket életre hívtál, hogy segítik utad, és egyesével zárd le őket. Adj Hálát! Az utolsó energia, melyet lezársz a tűz elem legyen. A gyertyát elfújni, nem szabad! Oltsd el a lángját úgy, hogy elnyomod a kanócot, vagy elfojtod a lángot.

Üdvözlettel:

Bellatrix

loading...